Mount Kilimanjaro in Tanzania is met 5.895 meter is de hoogste berg in Afrika. Het is een niet actieve vulkaan en is het hoogste vrijstaande bergmassief ter wereld met drie pieken: Kibo, Mawenzi en Shira. Het hoogste punt (5.895 meter) is Uhuru Peak (vrijheidstop), de top van de Kibo. Hier, op de top ligt altijd sneeuw. Een unicum voor Afrika.

Beklimming van Mount Kilimanjaro

Een groot deel van de bezoekers van het park komen om de berg te beklimmen en hopen allemaal de weg naar Uhuru Peak te voltooien. De meeste klimmers bereiken de kraterrand met weinig meer dan een wandelstok, goede kleding en vastberadenheid. Degene die de top bereiken ontvangen bij terugkeer van de top een certificaat en zijn een schat aan ervaring rijker. Andere bezoekers komen voor wandelingen en trekking in de lagere regionen van de berg, waar hoogteziekte geen probleem is.

Als voorbereiding van een beklimming naar de top is het belangrijk dat u goed materiaal heeft. Denk dan aan warme kleding want hoe hoger u gaat hoe kouder het wordt. Daarnaast moet u een goede conditie hebben. U zult lange dagen wandelen en dan ook nog eens op hoogte. Naast fysieke voorbereiding is mentale voorbereiding ook belangrijk. Het is belangrijk om zelfs als het moeilijk wordt of is positief te blijven. Tegelijkertijd is een nuchtere blik om altijd juiste beslissingen te blijven maken. Zorg ook voor een goede reis verzekering.

Een beklimming van Mount Kilimanjaro kan het hele jaar door. Een tip is om een beklimming te plannen rond de volle maan. Dan glinsteren de gletsjers op de top prachtig in het maanlicht! Om de top te bereiken zijn er verschillende routes. Kies de route die bij u past. Neem contact met ons op voor advies.

Kilimanjaro National Park

Het Kilimanjaro National Park biedt veel meer dan alleen Mount Kilimanjaro en haar top. De beklimming van de berg is een virtuele klimatologische wereld reis, van de tropen naar de Noordpool. Zelfs voordat u over de grens van het National Park gaat ervaart u dit al.

Het National Park begint op een hoogte van 2.700 meter hoogte en biedt een landschap met adembenemende uitzichten. De bossen reiken tot 3.000 meter hoogte. In het park leven verschillende wilde dieren waaronder de bedreigde abbot duiker, olifanten, buffels, elanden, luipaarden, zwarte en witte colobus apen, blauwe apen en vele soorten vogels.

Op grotere hoogtes, maken de bossen plaats voor heidevelden met een geheel andere vegetatie, zoals de reuze lobelia. Het aantal wilde dieren dat deze grote hoogte trotseert is schaars. U ziet wel veel vogels die juist uitstekend kunnen leven op deze hoogte, zoals de lammergier en de enorme montane gier.

Op nog hogere hoogtes verandert het landschap in alpine weides met een paar winterharde mossen en korstmossen. Nog hoger, bij Uhuru Peak, bestaat het landschap uit gletsjers.

Ruben op top van Kilimanjaro Tanzania
Ruben op top van Kilimanjaro Tanzania
Mount Kilimanjaro in de verte, Tanzania
Mount Kilimanjaro in de verte, Tanzania
Relaxen tijdens beklimming Mount Kilimanjaro, Tanzania
Relaxen tijdens beklimming Mount Kilimanjaro, Tanzania
Uhuru Peak Mt Kilimanjaro Tanzania
Uhuru Peak Mt Kilimanjaro Tanzania