Het Isangano National Park ligt in de noordelijke provincie Zambia en is een klein park dichtbij de moerassen van de Bangweulu Wetlands.

Het park biedt een ander soort aantrekkingskracht dan veel van de andere parken van Zambia. Het bestaat uit voornamelijk laaggelegen uiterwaarden en vlak, goed bewaterd grasland. De westkant maakt deel uit van de Bangweulu Wetlands, die gepaard gaan met seizoensgebonden overstromingen en een overvloed aan vogels.

Het gebied werd in 1972 uitgeroepen tot nationaal park en beschermd nationaal park, maar helaas is het park vele jaren geleden in verval geraakt door de gevolgen van een gebrek aan fondsen, infrastructuur, ondersteuning en beheer. Dit resulteerde in weinig dieren en infrastructuur in het park.

Sinds juli 2007 is de Zambiaanse regering gestart met maatregelen om de wetlands te behouden en een levensvatbaar, gemeenschapsvriendelijk natuurreservaat te ontwikkelen. De mogelijkheid bestaat om het park te behouden en terug te brengen naar zijn vroegere status als volwaardig Nationaal Park

Als het minst bezochte moeraspark van Zambia is de bonus van dit serene en rustige park dat het ver weg is van de drukte en dat het park een weelderige groene omgeving en een ongestoorde bos stilte biedt.

Het Isangano National Park mist een onderhouden wegennet, maar als je het bezoekt, is het raadzaam om verder naar het westen te kijken naar de Bangweulu Wetlands.