Het Augrabies Falls National Park ligt in het westen van Zuid-Afrika. Het park ligt tegen de grens met Namibië aan de zuidkant van de Kalahari woestijn.

De Augrabies watervallen zijn een hoogtepunt in de Noord-Kaap provincie. De Augrabies watervallen bevinden zich in de Oranje rivier. Het is de langste rivier van Zuid-Afrika, meer dan 2.200 kilometer lang. De rivier ontspringt in Lesotho en stroomt door het park tot aan de Atlantische Oceaan aan de westkust van het land. In de Augrabies watervallen ziet u de kracht van het water. Niet alleen als het water naar beneden stort, maar zeker ook als u later de kloof ziet die door het stromende water is ontstaan.

Augrabies Falls National Park – Kalahari woestijn

De lokale Khoi-mensen noemden de Augrabies Falls ‘Aukoerebis’. Dit betekent de plaats van het grote lawaai. Als u de watervallen in de periode februari tot april bezoekt en er volop water naar beneden dendert begrijpt u waarom. Het water valt 60 meter naar beneden en komt in de 18 km lange Oranje rivier kloof terecht.

Langs de Oranje rivier kloof zijn verschillende mooie uitkijk punten zoals Moon Rock, Ararat en Echo Corner. Via houten looppaden komt u op uitkijkpunten waar u mooi zicht heeft op de watervallen en het omliggende rotsachtige gebied. In het oostelijk deel van het park vormt de Oranje rivier een systeem van kleine kanalen voordat het water in de waterval terecht komt.

Het 28.000 hectare grootte Augrabies Falls National Park is aan zowel de noordelijke als zuidelijke zijden van de Oranje rivier is vol met leven. U treft hier van de kleinste vetplanten, vogels en reptielen tot springbok, gemsbok en de bedreigde zwarte neushoorn. De dieren in het Augrabies Falls National Park hebben zich aangepast aan extreem hoge en extreem lage temperaturen.

Augrabies Falls National Park – wildlife

Kleinere dieren, zoals de slender mongoose, the yellow mongoose en de rock dassies, maken gebruik van holen, rotsspleten en gevallen bomen om schaduw te vinden. Een interessant zoogdier dat in Augrabies leeft is de cape clawless otter. Hun aanwezigheid in het park geeft aan dat het eco-systeem  in de Oranje rivier relatief gezond is.

De giraffen die in Augrabies leven zijn lichter van kleur dan die in de oostelijke regio’s van het land. Een van de meest voorkomende antilopen is de klipspringer, die vaak in paren worden gezien. Andere antilopen die in het park leven zijn de steenbok, springbok, gemsbok, kudu en eland. Roofdieren in het Augrabies Falls National Park zijn het luipaard, black backed jakkals, caracal, de bat-eared fox, en de African wild cat.

Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika
Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika
Northern Cape Augrabies National Park
Northern Cape Augrabies National Park
Augrabies Falls National Park in Zuid-Afrika
Augrabies Falls National Park in Zuid-Afrika