Garden Route

De Garden Route (tuinroute) ligt langs de zuidoostelijke kust van Zuid-Afrika. De Garde Route is 280 kilometer lang en loopt van Kaapstad in het westen via Heidelberg naar de Storms River Village en Tsitsikamma Forests aan de oostkust. Gelegen tussen de Indische Oceaan en de Outeniqua– en Tsitsikamma bergketens, biedt de Garden Route een verscheidenheid aan adembenemende ecosystemen.

Met de vele nationale parken, natuurreservaten, meren, lagunes, rivieren, het wild, prachtige stranden en kleine baaien, biedt de Garden Route een schilderachtige schoonheid. De Garden route is onderdeel van de Cape Floral Region, een werelderfgoed waar 8.500 soorten Fynbos en inheemse vegetatie, uniek is voor deze regio, is behouden.

Vanuit Kaapstad kunt u de Garden Route beginnen. U volgt de N2 richting Heidelberg. Vanaf hier wordt de N2 een 300 kilometer lange kustweg langs verschillende grotere en kleinere steden en dorpjes;  Riversdale, Albertinia, Gouritsmond, Great Brak River, Mossel Bay, George, Wildernis, Sedgefield, Knysna, Plettenberg Bay, Nature Valley en Storms River.

Garden Route – buitensport activiteiten

Als een natuur en avontuurlijke bestemming biedt de Garden Route alle mogelijk denkbare buitenactiviteiten. Inheemse bossen lenen zich voor zowel begeleide als zelfstandige wandelingen en mountainbike avonturen. Verschillende schilderachtige en uitdagende wandel- en mountainbike paden zijn in deze regio te vinden rond de zee, meren, oude bossen, riviermondingen, kliffen en stranden. Ook zijn er langs de Garden Route mooie golfbanen aangelegd. 

Garden Route – culinaire route

Voor de culinaire avonturier biedt de Garden Route een ruime keuze, waaronder de internationaal bekende Knysna-oesters, zeevruchten, veganistisch, evenals de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken en braai (barbeques). Een aantal bekroonde wijnhuizen langs de Garden Route bieden wijnproeverijen en heerlijke gerechten. In gezellige koffiewinkels en branderijen maken de baristas een heerlijk kopje koffie. Verwen uw zintuigen met koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Guatemala, Kenia, El Salvador en Ethiopië.

De Garden Route heeft een oceanisch klimaat, met milde tot warme zomers en zachte tot koele winters; een ideaal klimaat het hele jaar, voor vakantie en avontuur. De aanwezige accommodatie is geschikt voor alle seizoenen en varieert van camping tot luxe vijf sterren lodges.

Zuid-Afrika reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan