Het Hluhluwe iMfolozi Park is het enige park in KwaZulu-Natal waar de Big5 is te zien. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika is opgericht in 1895 samen met de nabijgelegen St Lucia Reserve. In het hart van Zulu land ligt het park waar de Zulu koningen (Dingiswayo en Shaka) vroeger op jacht gingen. Uiteindelijk hebben zij in dit gebied de eerste beschermende wetten ingevoerd.

Big5 reservaat

Vandaag de dag is de Afrikaanse Big5 (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn) te zien op de savannes. Hierdoor is game viewing is de belangrijkste attractie in het Hluhluwe-iMfolozi Park. Verder ziet u hier de cheetah, Afrikaanse wilde hond en de nyala antilope. Er zijn verschillende verdekt opgestelde uitkijkposten die uitzicht bieden op waterpoeltjes en waterholes. Hierdoor kunt u de dieren van dichtbij waarnemen. Door Operation Rhino in de jaren 1950 en 1960, werd het park wereldwijd bekend om het behoud vaan zijn witte neushoorn.

Hluhluwe iMfolozi Park flora en fauna

Het Hluhluwe iMfolozi Park is 96.000 hectare groot en bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora. Het park wordt gekenmerkt door heuvelachtige landschap. Het noordelijke gedeelte van het wildreservaat staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. U kunt hier met een gids een game drive of een boot safari maken en een wandel safari ondernemen. U kunt hier ook zelf rijden.