Zeg Namaqua National Park en mensen denken onmiddellijk aan tapijten van wilde lente bloemen. En zo gek is dat nu ook weer niet. Het is een nationaal park in Zuid-Afrika ongeveer 495 km ten noorden van Kaapstad en 22 km ten noordwesten van Kamieskroon. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 700 km².

Bloemenpracht

Het Namaqua National Park is onderdeel van Namaqualand. Dit gebied heeft niet alleen de meeste bloembol bloemen in een droog gebied ter wereld. Het heeft ook meer dan 1.000 van de ongeveer 3.500 plantensoorten die nergens anders op aarde voorkomen. Hoewel het Namaqualand voor het grootste deel van het jaar een half-woestijn is, verschijnt er na de regen in de maanden juli tot september een kleurstrook waarin letterlijk miljoenen bloemen bloeien die het landschap van het Namaqua National Park letterlijk transformeren tot een prachtige bloemen show.

Namaqualand

Namaqualand is een gebied met opvallende contrasten en een zwaar klimaat. Dat heeft ervoor gezorgd dat flora en fauna zich moesten aanpassen of afsterven. Naast de velden met felgekleurde madeliefjes in het voorjaar staan er in het park ook kokerbomen en massieve granieten rotsformaties. Het Namaqua National Park ligt in dit enorme landschap, 495 kilometer van Kaapstad. Het park ligt dichtbij het kleine stadje Kamieskroon en de N7 route naar Namibië. In het Namaqua National Park is een cirkelvormige route uitgezet, ideaal voor het lentebloemseizoen. De route biedt prachtige uitzichtpunten langs de route, een aantal korte natuurwandelingen, picknickplaatsen en de kans om de kleinste schildpad van de wereld te zien, de Namaqua Speckled Padloperat.

Namaqua National Park Zuid-Afrika
Namaqua National Park Zuid-Afrika
Kraanvogels in Namaqua National Park Zuid-Afrika
Kraanvogels in Namaqua National Park Zuid-Afrika
Gemsbok in Namaqua National Park Zuid-Afrika
Gemsbok in Namaqua National Park Zuid-Afrika
Bloemenzee in Namaqua National Park Zuid-Afrika
Bloemenzee in Namaqua National Park Zuid-Afrika