Zuid-Afrika huist een aantal zeer indrukwekkende natuurgebieden en nationale parken. Je vindt hier prachtige landschappen, van de droge Kalahari woestijn tot de groene bossen in KwaZulu-Natal. Zo een gevarieerd land qua natuur maar ook cultuur dat het een populaire vakantiebestemming is voor velen. Daarom lichten wij in deze blog een aantal locaties uit voor jouw privé safari in Zuid-Afrika, waar je kan genieten van al het natuurschoon dat dit land te bieden heeft, zonder de drukte. 

MalaMala Game Reserve

MalaMala Game Reserve is een van de oudste en meest bekende private game reserves in Zuid-Afrika. Het bevindt zich in het Sabi Sand Reserve bij Kruger National Park. Dit reservaat huist de Big Five en staat bekend om de geweldige kansen van het spotten van wilde dieren. Daarnaast was MalaMala ook een van de eerste gebieden waar maatregelen werden genomen tegen het jagen in Zuid-Afrika. Als laatst is dit gebied Malaria-vrij, waardoor het ook voor gezinnen met kinderen een aantrekkelijke locatie kan zijn. 

In MalaMala verblijf je in een van de 3 accommodaties: Rattray’s Camp, Sable Camp of MalaMala Camp. Alle kampen zijn kleinschalig en van alle gemakken voorzien. 

Sabi Sands Game Reserve

Sabi Sands Game Reserve ligt ook in Kruger National Park en grenst aan de MalaMala concessie. Ook hier loopt de Big Five vrij rond. Vooral de luipaard wordt hier regelmatig gespot. Natuurlijk blijft het altijd geluk hebben in de natuur of je ze ook daadwerkelijk ziet, maar hier is de kans in ieder geval iets groter dat je er een spot. Zowel in de vroege ochtend als in de namiddag worden er game drives georganiseerd, zodat je het meest optimaal kan genieten van dit stuk natuur. 

In het Game Reserve bevinden zich een aantal luxe accommodaties waar je ook gebruik kan maken van de aanwezige spa en/of wellness center. De meest geliefde accommodatie in Sabi Sands heet de Ulusaba Lodge. Hier kan je kiezen of je in het kamp wil verblijven dat zich op een rots bevindt waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de savanne of dat zich tussen de bomen bevindt. 

Kapama Game Reserve

Dit Game Reserve ligt nabij het plaatsje Hoedspruit in Limpopo. Het is 15,000 hectare groot en je kan hier meer dan 40 diersoorten spotten waaronder ook de Big Five. Het is hier mogelijk om, naast game drive in een safarivoertuig, ook wandelsafari’s en bootsafari’s te maken. Samen met een ranger trek je tweemaal daags de natuur in op de manier zoals jij dat wil. 

Slapen doe je hier in het luxe Buffalo Safari Camp. Dit kleinschalige kamp heeft 10 luxe safaritenten waar je op houten vlonders naartoe loopt. Dichter bij de natuur kan je bijna niet zijn! 

Jouw privé safari in Zuid-Afrika

Een suggestie voor een luxe reis naar Zuid-Afrika vind je hier; Bush & Beach – Luxe reis Zuid-Afrika & Mozambique | 12 dagen. Deze reis begint in Kaapstad. Vervolgens vlieg je in naar een mooie accommodatie in Sabi Sands Game Reserve. Als laatste verblijf je een aantal dagen op het strand in Mozambique. 

Auteur: Rob Sijm, oprichter en eigenaar Mambulu! Safaris With A Difference

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Ulusaba Rock Lodge in Sabi Sands - Privé safari in Zuid-Afrika
Ulusaba Rock Lodge in Sabi Sands
Buffalo Camp in Kapama
Buffalo Camp in Kapama