Een safari in Afrika is een prachtig avontuur. Wanneer u met kinderen op safari gaat wilt u natuurlijk dat iedereen net zo geniet als u. Daarvoor hebben wij enkele dingen waar u rekening mee kunt houden voor en tijdens uw reis. Hierdoor wordt de reis voor u en uw kinderen onvergetelijk.

Leeftijd van uw kind

Over het algemeen genieten grote kinderen hetzelfde van een game drive als volwassen. Hoe jonger het kind, hoe meer verschil. Jongere kinderen hebben vaak minder geduld om bijvoorbeeld een game drive van een hele dag te maken. Kies dan bijvoorbeeld voor kortere halve dag game drives. Ook adviseren wij om met jonge kinderen de afstanden tussen bestemmingen kort te houden. Hier kunnen wij goed in adviseren in reizen waarin u zelf rijdt of wanneer u met gids wilt reizen. Ook is het mogelijk om de reistijden te verkorten door bijvoorbeeld stukken te vliegen.

Wat is dan de beste leeftijd om voor het eerst een kind mee te nemen naar Afrika? Vaak wordt 8 als mooie leeftijd gezien. Dit is een leeftijd waarop uw kind al goed kan communiceren en daardoor ook leuke interacties kan hebben met de gids of mensen uit een lokaal dorp. Hierdoor kan uw kind blijvende herinneringen creëren. Vanaf deze leeftijd genieten de kinderen ook echt van de game drives en de tijd in de wildernis. Houd er wel rekening mee dat als u een wandel safari wilt doen dat vaak de minimum leeftijd daarvoor 12 jaar oud is.

Reizen in Afrika met baby’s en peuters kan een uitdaging zijn. Denk aan de lange vlucht om in Afrika te komen en vaak het vroege opstaan om op game drive te gaan. Vaak is het voor iedereen die met u reist het leukst om een aantal jaar te wachten. Natuurlijk zijn er leuke mogelijkheden om de reis voor iedereen aangenaam te maken. Neem hiervoor contact met ons op.

Malaria gebieden

Wanneer u op safari gaat met (jonge) kinderen of als u zwanger bent raden wij aan om malaria gebieden te vermijden. In vele gebieden in Afrika komt namelijk wel malaria voor of het is seizoensgebonden. Om elk risico te vermijden is Zuid-Afrika een goede bestemming om safari’s te maken in malaria-vrij gebied.

Het noord-oosten kent seizoensgebonden malaria dus dat gebied zouden wij dan vermijden. Leuke parken om te bezoeken zijn dan Entabeni Game Reserve, Marakele National Park en Pilanesberg National Park. Meer richting Kaapstad zijn ook leuke malaria-vrije natuurparken zoals Sanbona Wildlife Reserve.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken van een malaria-vrije reis in Zuid-Afrika.

Familie accommodatie

Wat ook leuk kan zijn als u met uw gezin op reis gaat om met het hele gezin in een mooie gezinsaccommodatie te verblijven. Het voordeel van het verblijf in een gezinsaccommodatie is dat u met zijn allen kunt opstaan, genieten van de game drive en vervolgens nagenieten.

Wij hebben een mooie familie safari samengesteld als voorbeeldreis in Zambia en Malawi. Hier verblijft u bijvoorbeeld in familie units in South Luangwa National Park in Zambia bij Track & Trail River Camp en op Likoma Island in het meer van Malawi bij Kaya Mawa. Klik hier om deze familiereis in Zambia en Malawi in meer detail te bekijken.

Afwisseling

Tijdens een safari met kinderen kan het ook handig zijn om te zorgen voor voldoende afwisseling tijdens de reis. Daar zijn voldoende mogelijkheden voor in elk safari land. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een lokale stam, een combinatie met het strand, een mooie wandeling of een bezoek aan een leuke stad als Kaapstad. Ook een bezoek aan de Victoria watervallen is zeker de moeite waard.

Hierbij is de keuze in accommodatie en route zeer belangrijk. Wilt u een accommodatie die verschillende activiteiten verzorgd of wilt u een accommodatie met een zwembad zodat de kinderen lekker kunnen zwemmen, het kan allemaal.

 

Bent u geïnspireerd geraakt om een safari te maken met uw gezin? Neem contact met ons op voor meer informatie en een mooi safarivoorstel.

Safari met kinderen, Malaria-vrij gebied, Entabeni Game Reserve, Zuid-Afrika
Op safari met (klein) kinderen in Zambia
Safari met kinderen, Familie chalet in South Luangwa, Zambia