Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Ghanzi

Ghanzi is vaak onderdeel van een individuele safari op maat door Namibië en Botswana. De stad ligt strategisch aan de Trans Kalahari Highway tussen Windhoek in Namibië en Maun in Botswana. Ghanzi is een smeltkroes van diverse traditionele etnische stammen. Neem contact met ons op voor een safari op maat, inclusief overnachting in Ghanzi.

Bostwana individuele luxe safari op maat Ghanzi | Mambulu! Safaris With A Difference

Ghanzi – centrum van veeteelt

Ghanzi is het centrum van de veeteelt industrie in Botswana. Meer dan 200 veehouderijen liggen naast elkaar, gescheiden door een simpele afscheiding, en beslaan ongeveer zes procent van het nationale grondgebied. Dit deel van Botswana wordt beschouwd als een van de beste veehouderij gebieden in de wereld en staat bekend om zijn hoge kwaliteit. De runderen kunnen hier nl vrij rondlopen. Rundvlees is de op twee na grootste industrie in Botswana . 75% van het door de Botswana Meat Commission (BMC) geëxporteerde rundvlees (voornamelijk naar de het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie) komt hier vandaan.

Ten oosten van alle veehouderijen ligt het uitgestrekte Central Kalahari Game Reserve en daar tussenin ligt een 58 km ‘niemandsland’, een bufferzone tussen de wilde dieren en de boerderijen, en tussen de roofdieren in de Kalahari  en het vee op het land.

Ghanzi – etnische stammen

De gemeenschap in Ghanzi is een smeltkroes van etnische stammen:

 • de San
 • de Bakgalagadi (de oorspronkelijke bewoners)
 • de Herero
 • de Batawana
 • de Afrikaaners (die zich in dit gebied begin 1800 vestigden)

Afrikaans is de gemeenschappelijke taal (lingua franca) die men hier spreek, en u krijgt misschien het gevoel dat u zich in een kleine Zuid-Afrikaanse dorpje bevind.

Ghanzi – wandelen met San bosjesmannen

Een aantal veehouders hebben game farmes en wildlife concessies ontwikkeld aan de rand van hun erf waar toeristen wildlife kunnen zien, excursies naar Central Kalahari Game Reserve kunnen ondernemen en een wandeling met de San mensen door de woestijn kunnen maken.

Tijdens de wandeling vertellen de San over hun oude manier van leven. Hoe ze op meesterlijke wijze en met respect voor hun leefomgeving (de woestijn)  voedsel- en watervoorraden van de woestijn vonden en gebruikte.

Sommige lodges bieden up-market accommodatie in rondavels of chalets, terwijl anderen de toeristen de mogelijkheid bieden om de traditionele manier van leven in de Kalahari die van  jager / verzamelaars willen laten ervaren - slapen in gras hutten, zij het met voorzieningen.

Ghanzi – Kuru Dance Festival

Het Kuru Dance Festival werd voor het eerst gehouden in 1997 als een klein evenement voor Basarwa (San) mensen als cultuur dag in D'Kar om hun talenten en creativiteit te presenteren in de traditionele liederen en dans. 

Sindsdien is het Kuru Dance Festival door de jaren heen uitgegroeid tot een nationale jaarlijkse bijeenkomst die verschillende etnische dansgroepen en individuele artiesten uit andere delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika bijeen brengt. Het belangrijkste doel van het Kuru Dance Festival is het behoud, het bevorderen en het bewaren van de gebruiken en de cultuur van de San mensen.  Tevens is dit een erkenning van hun identiteit. 

Het Kuru Dance Festival streeft er naar om San gemeenschappen aan te moedigen om hun unieke cultuur en waarde uit te wisselen om hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te herwinnen. Het Kuru Dance Festival wordt elk jaar in augustus georganiseerd door de Kuru D'Kar Trust en trekt bezoekers van over de hele wereld.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...