Home / Bestemmingen / Uganda

Berggorilla’s

Wie aan een safari in Uganda denkt, ziet al snel de indrukwekkende berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park voor zich. Inderdaad een onvergetelijke ervaring om deze prachtige dieren van dichtbij te mogen observeren. Dit relatief kleine safariland biedt echter veel meer! In het Kibale Forest National Park bezoekt u grote groepen chimpansees en in de Bigodi Wetlands 8 andere apensoorten. In Semuliki National Park gaat u op zoek naar de bijzondere Ruwenzori driehoorn kameleon. Of wat dacht u van een beklimming van Mount Elgon.

Uganda is een unieke safari bestemming gelegen ten westen van het Victoria meer in oost Afrika. Het land wordt vaak ondergewaardeerd en daardoor relatief weinig bezocht. Dat is onterecht, want het is een land met een groot aantal hoogtepunten. Wat te denken van berggorilla’s, chimpansees en de bijzondere Shoebill ooievaar. In de vele nationale parken maakt u prachtige safaritochten en bootsafari’s. Op de Victoria Nijl onderneemt u (wild)water activiteiten.

Chimpansees in Kibale Forest Uganda
Chimpansees in Kibale Forest Uganda
Kennismaking Batwa stammen Uganda
Kennismaking Batwa stammen Uganda
Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda
Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda

Big5 safari’s

Uganda is ook uitstekend geschikt voor een traditionele safari om olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s, Uganda Kob’s en vele andere diersoorten te spotten. Bovendien is het land een paradijs voor vogelliefhebbers. Ondanks dat het een klein land is zijn er meer als 1.000 vogelsoorten geregistreerd. Bezoek onder andere de Victoria Nijl en de Murchison watervallen in Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park. Een boot safari op het Kazinga Channel is één van de hoogtepunten van uw safari in Uganda.

‘Parel van Afrika’

Iemand heeft ooit gezegd: “als je in Uganda ’s nachts een stok in de grond plant dat deze dan voor het ochtendgloren wortel heeft geschoten”. Daar zit wel wat in. Want van alle bekende Afrikaanse safari landen is Uganda het meest groen en vruchtbaar en wordt daarom ook wel de ‘Parel van Afrika’ genoemd.

Het landschap behoort tot één van de meest afwisselende in Afrika. Reis langs vulkanische toppen, ondergelopen vulkaan kraters en weelderige tropische bossen. Daarna door regenwouden, langs grote meren, open savannes en groende landerijen. De vriendelijke bevolking maakt uw ervaring tijdens uw safari in Uganda compleet.

Savannes en regenwoud

Ecologisch gezien ligt Uganda op de plaats waar de savannes van oost Afrika en de regenwouden van west Afrika samenkomen. Door die unieke ligging genieten bezoekers van Uganda van het beste van 2 fantastische werelden. Waar anders kan men ’s ochtends leeuwen zien op de open vlaktes in het oosten en ’s middags chimpansees observeren in het kreupelhout van het regenwoud in het westen? Of waar maakt men een boottocht over tropische kanalen vol met nijlpaarden en krokodillen om vervolgens te vertrekken naar de mistige bergen voor een ontmoeting met majestueuze berggorilla’s?

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Uganda. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan