Home / Reissuggesties / Safari Uganda / Rwanda Uganda gorilla safari | 10 dagen

Gedurende deze bijzondere Rwanda Uganda gorilla safari reist u vanuit Kigali (Rwanda) naar Bwindi Impenetrable National Park in Uganda voor een gorilla tracking. Een onvergetelijke ervaring! Daarna reist u terug naar Rwanda om op zoek te gaan naar 13 andere primaten soorten, waaronder Golden Monkeys en chimpansee. U bezoekt hiervoor Volcanoes National Park en Nyugwe Forest National Park. De safari eindigt aan Lake Kivu, waar u heerlijk kunt relaxen.

Neem contact met ons op voor uw Rwanda Uganda gorilla safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Markt in Kigali Rwanda
Markt in Kigali Rwanda
Golden Monkey in Volcanoes National Park Rwanda
Golden Monkey in Volcanoes National Park Rwanda
Lake Kivu Rwanda
Lake Kivu Rwanda

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Rwanda Uganda gorilla safari

  • Onvergetelijk gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park in Uganda
  • Tracking van Golden Monkeys in Volcanoes National Park
  • Zoektocht naar 13 primaten soorten, waaronder chimpansees, in Nyugwe Forest National Park
  • Canopy wandeling in Nyugwe Forest National Park
  • Relaxen en watersporten aan Lake Kivu
Rwanda Uganda Gorilla safari - 10 dagen
Rwanda Uganda Gorilla safari - 10 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Kigali, Urban by CityBlue Kigali

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Kigali in Rwanda. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids/chauffeur voor de komende safari. Na zijn warme verwelkoming en de kennismaking brengt hij u naar uw accommodatie in Kigali.

Kigali is de hoofdstad en grootste stad van Rwanda. Sinds de onafhankelijkheid in 1962 is Kigali het economisch-, cultureel- en bestuurlijk centrum van Rwanda. Kigali heeft ongeveer 960.000 inwoners op een oppervlakte van 112 km². 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u samen met uw gids/chauffeur een stadstoer door Kigali maken. U bezoekt onder andere het Genocide Memorial dat is opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de bloedige burgeroorlog tussen Tutsi en Hutu’s in 1994. Daarna bezoekt u een plaatselijke markt en het Franco-Rwanda Cultureel centrum.

Overzicht Kigali Rwanda
Overzicht Kigali Rwanda

Na het ontbijt is het tijd voor het volgende land in uw Rwanda Uganda Gorilla safari. U rijdt naar Bwindi Impenetrable National Park in Uganda. Dit is een UNESCO Wereld Erfgoed bestemming. U arriveert in de loop van de middag bij uw lodge voor de komende nachten, de Gorilla Safari Lodge. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de ambiance van de lodge.

Op dag 3 volgt een van de hoogtepunten van uw safari in Uganda, een gorilla trekking. In de vroege ochtend gaat u op pad. Trackers zijn nog vroeger vertrokken om de gorilla’s op te sporen. Als de dieren eenmaal zijn gevonden dan wandelt u samen met uw gidsen en begeleiders dwars door het regenwoud naar de plek waar de apen zijn. U mag maximaal 1 uur bij de dieren blijven om ze ven dichtbij te bewonderen en om foto’s te maken. Een onvergetelijk avontuur, iets wat u altijd zal bij blijven. De volgende dag gebruikt u om bij te komen van de inspanningen van gisteren. U kunt eventueel een nabijgelegen dorpje bezoeken.

Na het ontbijt rijdt u terug naar Rwanda, en wel naar het Volcanoes National Park voor het vervolg van uw Rwanda Uganda gorilla safari. U arriveert in de loop van de middag in uw accommodatie.

De volgende ochtend, na het ontbijt, wordt u naar het leefgebied van de Golden Monkeys gebracht. Er leven ongeveer 4.000 Golden Monkeys in de schaduw van de Virunga vulkanen. U maakt onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door het bamboe bos, op zoek naar deze bijzondere dieren. De uitdaging is de Golden Monkeys te vinden, omdat ze in kleine groepen leven. Gelukkig zijn de dieren wel aan de aanwezigheid van mensen gewend, dus als u ze eenmaal hebt gevonden rennen ze niet direct weg. Een mooie beloning na een inspannende wandeling.

In de loop van de middag keert u terug in de lodge voor het diner.

Golden Monkeys in Volcanoes National Park Rwanda
Golden Monkeys in Volcanoes National Park Rwanda

Na het ontbijt verlaat u het Volcanoes National Park en rijdt naar het Nyugwe Forest National Park. In dit unieke natuurpark leven 13 soorten primaten, inclusief chimpansees. Onderweg bezoekt u Rwanda King’s Palace in Nyanza en ookhet Cultureel Museum in Butare. 

Op dag 7 gaat u vroeg op pad om samen met een lokale gids een mooie wandeling te maken door Nyugwe Forest National Park. Dit park is de ideale bestemming voor liefhebbers van primaten, met 13 verschillende soorten die hier leven. In een groep van maximaal 8 bezoeker gaat u op zoek naar de chimpansees. Heeft u ze eenmaal gevonden, dan mag u maximaal 1 uur in hun nabijheid verblijven. 

U keert terug in de lodge voor de lunch. Daarna maakt u een Keer terug naar de  Canopy wandeling door de boomtoppen van Nyugwe Forest National Park

Chimpansee in Nyungwe Forest National Park Rwanda
Chimpansee in Nyungwe Forest National Park Rwanda

U vertrekt vandaag naar Lake Kivu, het grootste waterlichaam van Rwanda. Het meer beslaat de helft van de westelijke grens van Rwanda. Rond het meer zijn veel toeristische attracties. Er is geen betere plek om een safari af te sluiten dan te ontspannen aan de oevers van Lake Kivu. In het meer leven geen krokodillen en nijlpaarden, waardoor het geschikt is om in te zwemmen.

Vanuit uw accommodatie kunt u tal van activiteiten ondernemen, zoals zwemmen, diverse watersporten, wandeling in de omgeving, een koffie toer maken en een weeshuis bezoeken. Uiteraard kunt u ook heerlijk relaxen in uw accommodatie.

Op dag 10 eindigt uw Rwanda Uganda gorilla safari. Een chauffeur brengt u naar het vliegveld van Kigali voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. 

Hier eindigt onze dienstverlening.

Lake Kivu in Rwanda
Lake Kivu in Rwanda

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan