Home / Reissuggesties / Safari Uganda / Klassieke reis Uganda | 12 dagen

Tijdens deze klassieke reis Uganda reist u met een privé gids/chauffeur door de ‘Parel van Afrika‘, zoals Uganda ook wel wordt genoemd. U reist naar Murchison Falls, Kibale Forest, Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Lake Mburo National Park. U maakt boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel, een chimpansee tracking in Kibale Forest en een gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. Uganda ligt op de plaats waar de savannes van oost Afrika en de jungle van west Afrika samenkomen. Tijdens deze privé safari op maat maakt u kennis met beide werelden én de gastvrije bevolking van Uganda.

Neem contact met ons op voor uw Klassieke reis Uganda.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Nijlkrokodil in Kazinga Channel Uganda
Nijlkrokodil in Kazinga Channel Uganda
Chimpansees in Kibale Forest Uganda
Chimpansees in Kibale Forest Uganda
Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda
Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten klassieke reis Uganda

  • Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park
  • Chimpansee trekking in Kibale Forest National Park
  • Bezoek Ziwa Rhino Sanctuary
  • Game drives in Murchison Falls National Park
  • Boot tochten op Nijl
  • Game drives in Queen Elizabeth National Park
  • Boot safari op Kazinga Channel
  • Game drive en boot safari in Lake Mburo National Park
Klassieke reis Uganda - 12 dagen
Klassieke reis Uganda - 12 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Kampala, Cassia Lodge

Vandaag arriveert u na uw internationale vlucht in Entebbe bij Kampala in Uganda. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur van onze lokale vertegenwoordiger die u naar uw accommodatie brengt. Hier blijft u voor 1 nacht om bij te komen van de vliegreis en om u voor te bereiden op de rest van de safari.

Kampala ligt aan Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer op aarde. Het bevindt zich in Oost-Afrika tussen de staten Tanzania, Uganda en Kenia. Met een oppervlakte van 69.484 km² is het ongeveer net zo groot als Ierland. Het Victoriameer is de bron van de Victoria Nijl.

Het Victoriameer ligt in een ondiepe vallei. Daardoor heeft het meer een maximale diepte tussen 80 en 84 meter en een gemiddelde diepte van 40 meter. Het meer is in 1858 ontdekt door John Speke en is vernoemd naar de toenmalige koningin Victoria, die destijds aan de macht was in Engeland.

Kampala hoofdstad van Uganda
Kampala hoofdstad van Uganda

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé chauffeur voor de transfer naar het Murchison Falls National Park. Dit is het grootste nationale park van Uganda en het enige park waar u de “big five” kunt spotten. Onderweg naar het nationale park bezoekt u de Ziwa Rhino Sanctuary, een opvang- en  fokcentrum voor de bedreigde neushoorn. Hier maakt u een wandeling van ongeveer 1 ½ uur. Na de lunch in Masindi maakt u in de middag een game drive door het Park.

Uw lodge kijkt uit over de Albert Nijl en biedt een panoramisch uitzicht op de machtige rivier, weidse vergezichten op het omliggende rivier bos en de fascinerende omliggende wildernis. U heeft grote kans om giraffen, olifanten, antilopen en af en toe luipaarden te zien die regelmatig de lodge bezoeken. 

Op dag 3 maakt u een game drive langs de Nijl. Hier kunt u veel verschillende soorten dieren zien waaronder giraffes, buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en vele vogelsoorten.

Murchison Falls Victoria Nijl Uganda
Murchison Falls Victoria Nijl Uganda

Na de ochtend game drive in Murchison Falls National Park en het ontbijt op dag 4 rijdt u via Hoima het Kibale Forest National Park. In de middag van maakt u een wandeling langs de Bunyaruguru Krater.

Op dag 5 gaat u de jungle in van het Kibale Forest National Park, dat bekend staat om de grootste variëteit en de hoogste concentratie primaten in oost Afrika. De bekendste van de 13 soorten is de chimpansee. Onder begeleiding van gidsen en trackers wandelt u door het bos waar de chimpansees leven. Soms moet u de pas even versnellen of zelfs rennen. De apen bewegen zich razendsnel door het bos.

In de middag maakt u een wandeling in de Bigodi Wetlands. Hier leven 8 apen soorten die u elders niet snel zult spotten. Samen met een lokale gids wandelt u door en langs het bos. Vooral vanaf de buitenkant zijn de diverse apen uitstekend te spotten.

Chimpansees in Kibale Forest Uganda
Chimpansees in Kibale Forest Uganda

Vanochtend, na het ontbijt, rijdt u naar uw volgende bestemming, Queen Elizabeth National Park. In de middag maakt u een game drive door het park waar u mogelijk boomklimmende leeuwen tegen komt of grote olifanten kuddes. U onderneemt deze activiteiten vanuit de Park View Safari Lodge. 

Queen Elizabeth National Park is het bekendste nationale park van Uganda. Het ligt in het westen van het land aan Lake Edward, het Kazinga Channel en Lake George. Het park is vernoemd naar koningin Elizabeth II en is in 1954 gesticht. 

Na de lunch scheept u in voor een boot tocht over het Kazinga Channel. Het kanaal is een breed en dominant kenmerk van Queen Elizabeth National Park. Het kanaal trekt een gevarieerd aanbod van dieren en vogels en huisvest een van ’s werelds grootste concentraties nijlpaarden en grote aantallen nijlkrokodillen.

Nijlkrokodil in Kazinga Channel Uganda
Nijlkrokodil in Kazinga Channel Uganda

Vanochtend staat u vroeg op. Na een kop koffie of thee en een lichte snack gaat u op pad voor een game drive in Queen Elizabeth National Park

Er zijn maar weinig natuur reservaten in de wereld die zo’n hoge biodiversiteit hebben als Queen Elizabeth National Park. De landschappen variëren van  savanne, Bushland, wetlands tot weelderige bossen. Het mooie park, met een oppervlakte van 1.978 km², is een van de meest populaire parken in Uganda. Het park wordt bewoond door 96 soorten zoogdieren, waaronder gezonde aantallen nijlpaarden, olifanten, leeuwen en luipaarden, maar ook chimpansees en hyena’s.

In de middag rijdt u naar de afgelegen Ishasha-sector, in het uiterste zuiden van het park. Dit deel van het park staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. De vrouwtjes, die graag de lange, hete middagen doorbrengen met fotogeniek dutten in vijgenbomen, zijn de meest gedenkwaardige bezienswaardigheid in het hele park. Mis ook de prachtige vogels niet.

Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda

Na de ochtend game drive in Queen Elizabeth National Park en het ontbijt maakt u zich op voor de volgende etappe in uw klassiek reis door Uganda. U rijdt  naar Bwindi Impenetrable National Park gebracht. Dit is een UNESCO Wereld Erfgoed bestemming. U arriveert in de loop van de middag bij uw lodge voor de komende nachten, de Gorilla Safari Lodge. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de ambiance van de lodge.

Op dag 9 volgt een van de hoogtepunten van uw safari in Uganda, een gorilla trekking. In de vroege ochtend gaat u op pad. Trackers zijn nog vroeger vertrokken om de gorilla’s op te sporen. Als de dieren eenmaal zijn gevonden dan wandelt u samen met uw gidsen en begeleiders dwars door het regenwoud naar de plek waar de apen zijn. U mag maximaal 1 uur bij de dieren blijven om ze ven dichtbij te bewonderen en om foto’s te maken. Een onvergetelijk avontuur, iets wat u altijd zal bij blijven. De volgende dag gebruikt u om bij te komen van de inspanningen van gisteren. U kunt eventueel een nabijgelegen dorpje bezoeken.

Vandaag een rustige ochtend. Dat mag ook wel naar de inspanningen van gisteren tijdens de gorilla trekking. Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Bunyonyi, het diepste en mooiste meer van Uganda. Lake Bunyonyi ligt in het zuidwesten van Uganda tussen Kisoro en Kabale, en het ligt dicht bij de grens met Rwanda. Het meer verscheen van 2004 tot 2009 op het 5.000 Oegandese shilling-biljet onder de titel ‘Lake Bunyonyi en terrassen’

De rest van de dag staat in het teken van relaxen of het maken van een begeleide natuurwandeling of birding wandeling. Zwemmen in het meer en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden.

Als u het interessant vindt kunt u met de gidsen van de lodge een bezoek brengen aan de lokale gemeenschap in de omgeving van de lodge.

Uitzicht op Lake Bunyonyi Uganda
Uitzicht op Lake Bunyonyi Uganda

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park, het kleinste nationale park van Uganda.

Lake Mburo National Park ligt in het zuidwesten van Uganda, 30 km ten oosten van Mbarara. Het heeft een grote variatie van wilde dieren, zoals zebra’s, impala’s, buffels en veel vogels. Sinds 2015 is ook de Rothschild giraffe met een klein aantal in het park aanwezig.

Na aankomst in het park rijdt u in de vorm van een game drive naar uw accommodatie. In de middag maakt u een boot safari over het Lake Mburo. Vanuit de boot heeft u prachtig zicht op het dierenleven op de oevers van meer. U ziet onder andere African Fish Eagles en vele soorten Kingfishers.

Eenzame visser op Lake Mburo Uganda
Eenzame visser op Lake Mburo Uganda

Vanochtend maakt u, na het ontbijt, een game drive door Lake Mburo National Park voordat u terug rijdt naar Kampala. U maakt een tussenstop op de evenaar, waar u de gelegenheid krijgt om enkele foto’s te nemen.

Hierna rijdt u door naar de Mpigi Royal Drum Makers waar u kunt zien hoe de ceremoniële trommels nog altijd gemaakt worden op de manier die van generatie op generatie is doorgegeven.

Ruim op tijd wordt u afgezet op het Internationale vliegveld van Entebbe waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur. Hier eindigt uw klassieke reis door Uganda. Later op de avond vertrekt u met uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Passage evenaar in Uganda

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan