Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nothern Tuli Game Reserve

Northern Tuli Game Reserve wordt vaak opgenomen in individuele maatwerk safari’s vanuit Zuid-Afrika. Dit komt door de ligging in het uiterste oosten van Botswana. Northern Tuli Game Reserve is het best te bereiken vanuit Francistown, Gaborone of Zuid-Afrika. Neem contact met ons op voor een maatwerk safari naar Northern Tuli Game Reserve.

Botswana individuele luxe safari op maat Mapungubwe Hill Northern Tuli Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Spectaculaire landschappen, rijk en gevarieerd wildlife, zijn de kenmerken van het Northern Tuli Game reserve in het noordoosten van Botswana. De grenzen van het Northern Tuli Game Reserve (NTGR) zijn de Shashe, Motloutse en Limpopo rivieren, de natuurlijke grens met Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het reserve is 71.000 hectare groot en er zijn onder andere mophane bossen, moerassen, en hoge zandsteenkliffen en rotsformaties; een adembenemend landschap.

Northern Tuli Game Reserve – samenvoeging particuliere wildparken

Een van de grootste particuliere wildparken in Zuid-Afrika en de integratie van de drie grote private concessies (Tuli Safari Lodge, Nitani Private Game Reserve, en Mashatu Game Reserve), vormen samen het Northern Tuli Game Reserve (NTGR). Hier leven 48 soorten zoogdieren en meer dan 350 soorten vogels, met een geschat aantal van 20.000 dieren. Het Northern Tuli Game Reserve is een integraal onderdeel van het Greater Mapungubwe Transfrontier Conservation Area (GMTFCA).

Northern Tuli Game Reserve - wildlife

De meeste voorkomende diersoorten zijn, olifant, kudu's, zebra's, impala's, duiker, gnoes, waterbokken, steenbok, en wrattenzwijn. Ook leven er grote kuddes elanden, die vaak niet elders in Botswana te zien zijn, en dat is inderdaad een geweldig gezicht. Alle grote roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta en hyena, kunnen hier gesport worden naast de vele vogels.

Northern Tuli Game Reserve – archeologische sites

Archeologische sites geven een belangrijk historisch perspectief aan de regio. Vindplaatsen uit de IJzertijd laten formidabele vaardigheden in aardewerk zien. Sporen van mijnbouw en het smelten van de Zhizo, overblijfselen van Leopard's Kopje en Mapungubwe volkeren, die landbouw en veeteelt beoefenden in dit gebied, zijn ook terug te vinden. De Artefacten uit het Mapungubwe Koninkrijk (1220-1290AD), een voorloper van de Great Zimbabwe beschaving, onthullen -verfijnde technologieën, een menselijke samenleving, en uitgebreide handelsnetwerken.

Northern Tuli Game Reserve – geschiedenis

Het Northern Tuli Game Reserve is een beschermd natuurgebied met savanne, rivierwouden, moerassen, open vlaktes en zandstenen rotsen. Het is niet alleen een uniek natuurgebied met een overvloed aan Afrikaanse wilde dieren, maar heeft ook een rijke archeologische historie. Het vroegste bewijs van het leven in het gebied zijn de fossiele opgravingen die in de Shashe Limpopo regio zijn gevonden. De regio werd als eerste bewoond door de Stone Age man, later gevolgd door andere beschavingen waaronder de Mapungubwe cultuur van de 12e en 13e eeuw, en de Zimbabwaanse beschaving. In meer recente tijden leefde hier de Mzilikazi, de Zulu overste, en zijn volgelingen, die de voorlopers van de Matabele natie in Zimbabwe waren. Het reserve was onderdeel van een confilict tussen de Matabele en Bamangwato stammen.

Veel vroege ontdekkingsreizigers schreven over de Limpopo, Macloutsie en Shashe Rivers. Aan het einde van de vorige eeuw reisde de pionier Rhodesian langs de Pitsani rivier op hun weg naar Fort Tuli, wat vervolgens Rhodesië werd. Dit was aanleiding voor het uitbreken van de Anglo Boer oorlog, een reeks schermutselingen werden in het Tuli gebied uitgevochten tussen de Anglo Boer en Britse troepen.

Northern Tuli Game Reserve – Mapungubwe Hill

Mapungubwe was in de ijzertijd een welvarende metropool gelegen aan de oevers van de Limpopo rivier, die bijna duizend jaar geleden bloeide. Een koning geregeerde over het Leopard Kopje volk, en zij hadden uitgebreide handelsnetwerken die wel tot in Egypte, India en China reikte. De hoofdstad van het koninkrijk lag aan de 300 meter lange Mapungubwe Hill. Vandaag de dag is de top alleen toegankelijk is via twee zeer steile en smalle paden.

Botswana individuele luxe safari op maat uitzicht Mapungubwe Hill Northern Tuli Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

Het Mapungubwe volk had een hoge beschaving ontwikkeld; zij maakte unieke kunstwerken waarin hun superieure vakmanschap en kwaliteit zichtbaar was. Een van de meest beroemde door archeologen opgegraven stukken is een prachtig bewerkte gouden neushoorn. Andere stukken zijn mooi aardewerk en sieraden.

Mophane bossen en zandsteen formaties creëren een adembenemend decor rond Mapungubwe Hill. Het gebied is rijk aan flora en fauna, waaronder de witte neushoorns, olifanten, giraffen, gemsbokken, elanden, leeuwen, luipaarden en hyena's, evenals meer dan 400 soorten vogels.

Northern Tuli Game Reserve – Motlhabaneng

Een bezoek aan een lokaal dorp is altijd een hoogtepunt wanneer u Northern Tuli Game Reserve bezoekt. Een bezoek aan het schilderachtige dorpje Motlhabaneng bestaat uit een bezoek aan de kgotla, voor een praatje met het dorpshoofd of hoofdman, een bezoek aan de plaatselijke basisschool waar de kinderen dansen in traditionele kleding en een bezoek aan het huis van een mandenmaker, waar de gasten in contact kunnen komen met de dorpelingen, zodat u iets te weten kunt komen over hun traditionele manier van leven en zien hoe hand geweven manden gemaakt worden.

Oude rotstekeningen, vrijwel zeker gemaakt door de San Bosjesmannen (Zuid-Afrika's oorspronkelijke bewoners) is ook te zien aan de rand van Motlhabaneng. De schilderijen verbeelden mensen, dieren, jachttaferelen en mythologische wezens, welke onderdeel zijn van het San geloof.

Northern Tuli Game Reserve – Solomon’s Wall

Dit nogal verbazingwekkende natuurlijke fenomeen, gelegen in het Tuli Block, is een 30 meter hoge dijk, wat ooit een steile natuurlijke damwand in de Motloutse rivier is geweest. Deze tien meter brede oude dijk was ooit de rand van een groot meer, met watervallen wanneer het meer vol liep en er water over de dijk stroomde. Talrijke halfedelstenen (bijvoorbeeld kwarts en agaat) langs de Motloutse rivierbedding zijn het bewijs dat hier ooit een groot meer moet zijn geweest. Hoge bomen langs het strand zorgen voor schaduwrijke picknickplaatsen. Solomon's Wall kan alleen met een 4x4 voertuig bereikt worden.

Botswana individuele luxe safari op maat Solomons Wall Northern Tuli Game Reserve | Mambulu! Safaris With A Difference

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...