Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nxai Pan National Park

In het programma van een individuele safari op maat in Botswana mag een bezoek aan Nxai Pan National Park eigenlijk niet ontbreken. Tussen Maun en Nata ligt Nxai Pan National Park ten noorden van de doorgaande weg. Het park wordt relatief weinig bezocht. Toch biedt het park een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een safari op maat naar Nxai Pan National Park.

Botswana individuele luxe safari op maat gemsbokken bij waterhole in Nxai Pan National Park | Mambulu! Safaris With A Difference 

Nxai Pan National Park - zoutpannen

Nxai Pan National Park is met een oppervlakte van 2.100km² onderdeel van het grote Makgadikgadi Salt Pans complex en bestaat uit een aantal grotere zoutpannen die ooit zoutmeren waren:

 • Nxai Pan
 • Kgama-Kgama Pan
 • Kudiakam Pan 

Deze grotere pannen worden nu overwoekerd met gras met hier en daar een eiland met acacia bomen en de kleinere pannen vullen zich in de regetijd met water. Daar komen veel wilde dieren op af.

Botswana individuele luxe safari op maat struisvogels bij waterhole in Nxai Pan National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Nxai Pan National Park - wildlife

Het zien van wilde dieren is seizoensgebonden en afhankelijk van of en wanneer de regens komen, en wanneer de dieren migreren. Er zijn verschillende kunstmatige drinkplaatsen. Als de regens goed zijn geweest, is de periode december-april is de beste tijd om Nxai Pan te bezoeken. Dieren die vaak worden waargenomen zijn zebra's, gnoes, springbokken, impala, gemsbok, hartebeest, giraffen, leeuwen, jachtluipaarden, wilde honden, bruine hyena, bateared vos, en soms olifanten en buffels.

Botswana individuele luxe safari op maat zebras bij waterhole in Nxai Pan National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Het park is een van de meer toegankelijke gebieden van het Makgadikgadi Salt Pans complex, op slechts 50 km van de weg tussen Nata en Maun.

BotswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...