Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Okavango Delta

De Okavango Delta is een van 's werelds grootste mysteries van water in een woestijn. De Okavango Delta in Botswana is ook grootste binnenlandse delta van de wereld en beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000km². Het gebied waar de Okavango Delta ligt was ooit een deel van het Lake Makgadikgadi dat lang geleden is verdampt. Vandaag de dag mondt de Okavango rivier, die ontspringt in Angola, niet meer uit in de Indische Oceaan. De rivier mondt uit in het zand van de Kalahari-woestijn, één van de grootste gebieden van aaneengesloten zand in de wereld. 

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw exclusieve safari op maat naar de Okavango Delta in Botswana.

BotswanaVraag gratis offerte op maat aan

Okavango Delta uit de lucht Botswana

Hier onmoet het droge dorre land een blauw-groene wildernis van vers water, met rietvelden en torenhoge bomen. Het water van de rivier is opmerkelijk schoon en zuiver. Dit is vrijwel zeker te wijten aan het feit dat de Okavango rivier zeer dunbevolkte gebieden passeert op zijn reis van Angola naar de Kalahari. Toch wordt er maar liefst 660.000 ton sediment per jaar door de rivier afgezet. De totale lengte van de Okavaongo Delta is ongeveer 200km. 

Wildlife en vogels

De Okavango Delta is de thuisbasis van een groot aantal dier-en vogelsoorten. Het gebied is een uitgestrektheid van waterwegen, uiterwaarden, beboste eilanden en lagunes. In de weelderige inheemse bossen van de delta en haar eilanden, en langs de uiterwaarden gedijen meer dan 400 soorten vogels.

African Fish Eagle in Okavango Delta Botswana

Op het vasteland en de eilanden in de delta leven, leeuwen, olifanten, hyena's, wilde honden, buffels, nijlpaarden en krokodillen samen met een verscheidenheid aan antilopen en andere kleinere dieren, zoals wrattenzwijnen, mangoesten, gevlekte genets, apen, bush baby's en boomeekhoorns.

De Okavango delta heeft zowel permanent in het gebied levende wilde dieren als seizoensgebonden wilde dieren. De wilde dieren voeden zich met waterplanten en rennen het water in zodra ze worden bedreigd door roofdieren. De meerderheid van de grote zoogdieren zijn niet het hele jaar door bewoners van de delta. Ze vertrekken in de zomer wanneer het regent om nieuw begroeide graslanden te vinden en te begrazen, om vervolgens terug te keren als de winter nadert.

Red Lechwes in Okavango Delta Botswana | Mambulu! Safaris

Een belangrijk kenmerk van de Okavango Delta is de seizoensgebonden overstromingen die midden in de zomer beginnen in het noorden en eindigen ongeveer zes maanden later in het zuiden. Deze seizoensgebonden overstromingen hebben hun piek in het droge seizoen. Dit resulteert in een cyclische beweging van het water. Als in de zomer het water stijgt in het noorden verdwijnt het in het zuiden, en als in de winter het water stijgt in het zuiden daalt het in het noorden. De jaarlijkse overstromingen laten de uiterwaarden en eilanden onder water verdwijnen en aan het eind van elk seizoen worden ze weer langzaam zichtbaar.

Mokoro tocht in Okavango Delta Botswana

BotswanaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...