Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve bevindt zich in het oosterlijke deel van Malawi op de oevers van Lake Malawi. Het reserve is 1.800km² groot en heeft een ruig landschap. Door het park stromen enkele van de belangrijkste rivieren van Malawi die beekjes en watervallen vormen op de rand van de helling van het reserve. Het grootste deel van het reserve wordt gedomineerd door dichtbegroeide brachystegia en miombo bossen. Op de nattere delen van het plateau groeien hoge grassoorten en groenblijvende plantensoorten. Hier en daar heeft zich een klein regenwoud gevormd.

Bua rivier in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

Er zijn niet veel wegen in Nkhotakota Wildlife Reserve en daarom is Nkhotakota bijzonder aantrekkelijk voor reizigers die willen genieten van een wandel safari, trekking en vissen.

Flora en fauna

In het Nkhotakota Wildlife Reserve leven ondermeer leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels en de prachtige sabel antilopen. Er zijn plannen om opnieuw giraffe en de zwarte neushoorn te introduceren. Door het landschap vergt het spotten van wilde dieren een geoefend oog.

In Nkhotakota Wildlife Reserve zijn 280 vogelsoorten geregistreerd, waaronder giant kingfishers, black storks en palm-nut gieren. Door de diversiteit van vogelsoorten heeft Birdlife International het reserve geclassificeerd als een Important Bird Area (IBA).

Olifanten in Bua rivier Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

African Parks Network

In juni 2015 is het beheer van Nkhotakota Wildlife Reserve en Liwonde National Park van de overheid van Malawi overgegaan naar African Parks, een non-profit organisatie die, onder andere met middelen van de Postcode Loterij, Stichting DOEN, het WNF, de Europese Unie en de United Nations, nationale parken in Afrika herstelt en beheert in samenwerking met plaatselijke overheden en de lokale bevolking. African Parks voert sinds 2003 ook het beheer over Majete Wildlife Reserve in zuid Malawi. Dit park is inmiddels uitgegroeid tot een volwaaridge Big5 bestemming met een rijke scharkering aan wilde dieren en vogels. Naast natuurparken in Malawi beheert African Parks onder andere ook de Bangweulu Wetlands en de Liuwa Plains in Zambia.

Bua rivier in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

flg malawiVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Malawi reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...