Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Caprivi Strip

Lang niet altijd wordt de Caprivi Stirp opgenomen in een maatwerk safari reis en dat is jammer. De regio is zo totaal anders vergeleken met de rest van Namibië dat het een aanrader is om de Caprivi Stip wel op te nemen in uw safari reis op maat. Reis bijvoorbeeld via de Caprivi Strip naar de Okavango Delta in Botswana of naar de Victoria watervallen.

Caprivi Strip Namibië maatwerk safari | Mambulu Safaris With A Difference

De Caprivi Strip, met z’n vreemde vorm, is gelegen in het noorden van Namibië en grenst aan vier verschillende landen; Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Doordat de Okavango rivier dwars door dit gebied loopt, is dit een totaal ander gebied dan de rest van Namibië. Geen woestijn of dorre vlaktes, maar een groenrijk deltagebied. Naast de Okavango rivier, wordt de Caprivi Strip omringd door de Chobe, Zambezi en de Kwando rivier..

De Caprivi strip eindigt in het oosten bij het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe waar de Chobe rivier (ook wel Kwando rivier) en Zambezi rivier samensmelten. In het gebied zijn een aantal nationale parken waaronder Rwabwata, Nkasa Rupara, Mudumu, Mamili Nationaal Park en Mahango.

Caprivi Strip Namibië Kwando rivier maatwerk safari | Mambulu Safaris WIth A Difference

Dieren & Vogels

Door de vele rivieren die door dit gebied lopen, zijn er veel dieren te vinden. Tijdens het rondrijden door de nationale parken komt u allerlei verschillende soorten tegen komen. Zo zijn er veel zebra’s, gnoes, kudus en andere antilopen. Verder zult u veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen zien langs de rivieren. Ook komen er leeuwen en luipaarden voor in het gebied, maar u moet echt geluk hebben wilt u die hier zien. Over het algemeen, is de dierenpopulatie kleiner dan in het naburige Botswana, waar zich zowel in de droge als in de regentijd meer dieren vestigen.

Caprivi Strip Namibië olifanten in Mahango Game Reserve safari op maat | Mambulu Safaris With A Difference

Totaal anders

Wilt u zoveel mogelijk van Namibië zien, dan is een bezoek aan de Caprivi Strip, of de Zambezi Regio zoals het tegenwoordig ook wel wordt genoemd, zeker de moeite waard. U ervaart een totaal ander stukje van dit prachtige veelzijdige land. Een groen gebied vol vegetatie en genoeg water waardoor u veel verschillende diersoorten zult tegen komen.

Caprivi Strip Namibië sable antilopen tijdens safari op maat in Mahango Game Reserve | Mambulu Safaris With A Difference

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...