Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Lake Otjikoto

Tijdens uw maatwerk safari reis, op de weg tussen Tsumeb en het Etosha National Park is een hoogtepunt dat u niet mag missen. Op slechts een paar kilometer buiten Tsumeb aan de linkerkant van de weg ligt Lake Otjikoto. Otjikoto betekent diep gat, dat is zeer toepasselijk want de diepte van dit meer is 145 meter.

Namibië maatwerk safari Lake Otjikoto | Mambulu! Safaris With A Difference

De San noemde deze plek Gaisis, wat letterlijk "lelijk" betekent en moet uitdrukken dat het meer eng en lastig voor hen was. Vele legendes doen de ronde over het meer; dat het een oneindige diepte heeft; dat er een verbinding is met het 18 km verderop gelegen Lake Guinas (wat niet waar is) en dat het donkere water van het meer nooit iemand zal vrijlaten als die in het water durft te springen.

Geologisch gezien lag het meer in een grot. Het plafond is echter ingestort waardoor het meer direct zichtbaar werd. De eerste Europeanen die het meer in 1851 ontdekten waren de ntdekkingsreizigers Anderson en Galton. Volgens de verhalen namen beide mannen een duik in het toen 20 meter diepe water van het meer, dit tot grote schrik van hun lokale metgezellen.

Meer vol met wapens en munitie

Het meer draagt nog steeds een grote hoeveelheid wapens en munitie, achtergelaten door de Duitse troepen voordat zij capituleerden voor de Zuid-Afrikaanse superioriteit in 1915. Omdat er in het meer gedoken wordt door versschillende duikclubs zijn enkele van de wapens teruggevonden en na zorgvuldige restauratie zijn die te zien in het Tsumeb Museum. De Windhoek Diving Club heeft ook een zogenaamd onderwater museum, waarin een deel van de wapens zijn aangebracht. Het meer is toegankelijk voor gekwalificeerde duikers, maar men moet nog altijd met zorg handelen omdat er dodelijke munitie op de bodem van het meer ligt.

Na het betalen van een toegangsprijs bevindt u zich middenin een groen landschap op de weg naar het meer. Een 'mini-dierentuin "kan bezocht worden, waar de struisvogels, wrattenzwijnen en een krokodil kan worden bekeken.

Opmerkelijk is dat hier nog een deels ommuurdde stoomketel te vinden is. Die vroeger werd gebruikt in combinatie met een stoommachine om water uit het meer te pompen voor de erts mijnen dicht bij Tsumeb.

Flg Namibia optVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Namibië reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...