Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Omaheke

Tijdens een safari op maat naar Omaheke komt u waarschijnlijk niet veel andere toeristen tegen. Het gebied is bij uitstek geschikt om kennis te maken met de authentieke cultuur van de San bosjesmannen. 

Omaheke omvat uitgestrekte delen van Oost-Namibië, van de stad Gobabis in het zuiden tot aan het Khaudum National Park in het noorden. De regio wordt bewoond door vele verschillende taalgroepen. Historisch gezien is het de thuisbasis van de San (Bosjesmannen), de inheemse bevolking van Namibië, en de Herero, die vanuit het Kaokoveld kwamen en rond de 18de eeuw in dit gebied neerstreek.

Klimaat in Omaheke

In de zomer kunnen temperaturen van 40 ° C gemakkelijk voorkomen, terwijl het in de winter 's nachts kan vriezen. Regenval tussen de 300 mm - 500 mm per jaar en dat is heel veel in vergelijking met de westelijke delen van Namibië.

Flora en Fauna in het Omaheke gebied

Het Omaheke gebied wordt gekenmerkt door een savanne landschap, een mix van bush land (droog en doornstruik savanne) en dichte bossen. In het Khaudum gebied zijn meer dan 230 soorten vogels gevonden en ongeveer 90 soorten zoogdieren. Waaronder olifanten, Afrikaanse wilde honden, leeuwen, luipaarden, roan antilopen en giraffe - om er maar een paar te noemen.

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...