Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Blue Lagoon National Park

Blue Lagoon National Park is een onontdekte parel die niet vaak wordt opgenomen in een individuele maatwerk safari in Zambia. Blue Lagoon National Park bestaat ui spectaculaire uitgedroogte vlaktes in het droge seizoen die veranderen een waterrijk wonderland in het natte seizoen. Neem contact met ons op voor een safari ontwerp op maat naar Blue Lagoon National Park.

Blue Lagoon National Park - historie

Het Blue Lagoon Nationaal Park is opgericht door de Critchleys, een gepensioneerde kolonel van het Britse leger en zijn vrouw Erica. Een natuurlievende boerenfamilie die het land aan de afdeling Nationaal Parks heeft verkocht. Hun boerderij staat er nog steeds, dat is nu de receptie van het park.

Blue Lagoon National Park - ligging

Het Blue Lagoon National Park is gelegen in het district van Mumbwa in de provincie Zambia. Het heeft een oppervlakte van 420 km². Het ligt slechts 120 km ten westen van Lusaka en over de vlaktes trekken duizenden Kafue lechwe, zebra, sitatunga, sommige buffels en talrijke watervogels. De vlakten zijn omzoomd met acacia bos en dit park is een droom voor birdwatchers.

Blue Lagoon National Park - wildlife

In dit park, samen met het Lochinvar National Park aan de andere kant van de Kafue vlaktes, leven de grootste concentraties van de Kafue Lechwe. Er worden kuddes van honderden dieren waargenomen. De Lechwe is de meest waterliefhebbende antilope. Het houdt van een habitat die seizoensgebonden is met ondergelopen vlaktes in het natte seizoen en droge gras vlaktes in het droge seizoen. Hoewel de kuddes lechwe normaal uit ongeveer 30 dieren bestaan, kunnen er meerdere duizenden bij elkaar komen op de vloedvlaktes. Wanneer er zoveel lechwe en vogels op de vlakten bijeen zijn is het mogelijk een rivierpyton te spotten. Dit park is een contrast met de andere parken in Zambia door het enorme vlakke lansdcape en de spectaculaire vogels. Een goede aanvulling op uw rondreis in Zambia.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...