Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kafue National park

Kafue National Park is een van de mooiste landschappelijke parken van Zambia. Het ligt ongeveer 200 km ten westen van Lusaka en beslaat ruim 22.000 vierkante kilometer. De omvang van het park is gelijk aan de oppervlakte van Wales in Groot Brittannie. Hoewel het park alle ingrediënten in zich heeft om een druk bezocht park te zijn is het relatief onontdekt.

Zonsopgang boven de Busanga Plains Kafue National Park Zambia

Kafue National Park is het derde grootste park in Afrika en is een van grootste in de wereld. Eén van de zeldzaamste bewoners is Kafue lechwe. Deze antilope soort was bijna uitgestorven door stroperij. Door doeltreffende maatregelen van de overhied zijn de lechwe’s gelukkig nog steeds te bewonderen in het park en gaat het goed met de populatie. Lechwe’s zijn vaak te vinden op de Busanga Plains.

Red Lechwe in Kafue National Park Zambia

De Kafue rivier met haar vele zijrivieren, slingert door het park. Hier leven vele verschillende soorten dieren. Het landschap is over het algemeen vlak en hier en daar licht glooiend. De vlaktes, waarop veel termietenheuvels staan, zijn erg aantrekkelijk voor de grazers. De vlaktes worden onderbroken door bossen van phoenix palmen en vijgenbomen.

In het noorden van het park liggen de Busanga Plains. Dit zijn uitgestrekte uiterwaarden van de Kafue rivier en hebben een uniek ecosysteem. De enorme vlaktes lopen tijdens het regenseizoen helemaal onder water. Tijdens de droge maanden is het gebied goed berijdbaar en kan men onder andere nijlpaarden in de ondiepe modderpoelen tegenkomen. De Busanga Plains vormen het leefgebied van een grote variatie wild. Het terrein is zeer open, een ideale leefomgeving voor leeuwen en cheetah’s. Een groot deel van de accommodaties is in het noorden nabij de Busanga uiterwaarden gebouwd. In deze omgeving is heel veel game te zien.

Cheetah in Kafue National Park Zambia

In het zuiden van het park zijn dichte bossen die afgewisseld worden door brede Ninzhila Plains waarop veel baobabs staan. In het zuiden van het Kafue park, bevind zich in de Kafue rivier een dam voor het opwekken van elektriciteit. Achter de dam bevind zich een enorm meer dat wordt gebruikt voor bootsafari’s om wild en vogels te spotten. Game drives zijn in het zuiden moeilijker dan in het noorden, omdat zich in het zuiden dichte bossen bevinden.

Dieren en vogels

Door de ecologische diversiteit in het Kafue National park leven er vele soorten wilde dieren. Het park heeft meer dan 40 soorten wilde dieren, zoals olifanten, buffels, zebra’s, kudu’s, hartebeesten, sable en roan antilopen, gnoes, impala’s (in het zuiden), puku’s (in het noorden), oribi’s, sitatunga’s, duikers, waterbokken, wrattenzwijnen, leeuwen, luipaarden, cheetah’s, hyena's, nijlpaarden en krokodillen. Ook leven een groot aantal kleinere carnivoren zoals afrikaanse wilde honden, jackhalzen, civet katten en genet katten in Kafue National Park.

Leeuwenwelpje in Kafue National Park Zambia

Kafue National Park huisvest ook een grote verscheidenhied aan vogels. Meer dan 400 verschillende soorten vogels zijn geregistreerd, geconcentreerd op de uiterwaarden en oevers van de rivier, zoals onder andere goliath reigers, afrikaanse visarenden en kraanvogels

Vissen is mogelijk op de rivier. De meeste lodges bieden de mogelijkheid om te vissen. Er wordt gevist op: brasem, barbeel en zoet water snoek. Ieder jaar in september is er een viswedstrijd op Lake Itezhi Tezh.

Seizoenen

Zambia heeft drie belangrijke seizoenen:

 • Het regenseizoen loopt van december tot en met april. Het is dan warm ( middag temperatuur 28°C), vochtig en regenachtig met een overvloed aan insecten. Veel lodges zijn dan ook dicht van november tot april, omdat de wegen onbegaanbaar zijn.
 • Het koude droge seizoen loopt van mei tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. 'S nachts daalt de temperatuur 8°C.
 • Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 35°C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt.

De beste tijd om het park te bezoeken is tijdens de droge maanden van juni tot en met november.

Olifant in Kafue National Park Zambia

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...