Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kafue rivier

De Kafue rivier is één van de hoogte punten van een exclusieve individuele safari op maat in Zambia. De Kafue rivier vormt de oostelijk grens van Kafue National Park, waar zich een aantal mooie accommodaties bevinden. Combineer de Kafue rivier met de Zambezi rivier en de Luangwa rivier en u maakt een onvergetelijke safari. Neem contact met ons op voor een exclusief ontwerp voor uw maatwerk safari naar de Kafue rivier.

Zambia Safari op maat Kafue rivier olifanten op oever | Mambulu! Safaris With A Difference

Kafue rivier – zijrivier van Zambezi

De Kafue rivier speelt een grote rol in het ecosysteem van Zambia. Het is een belangrijke zijrivier aan de Zambezi rivier en is de grootste en langste rivier die in Zambia ligt. Zijrivieren van de Kafue rivier zijn de Lufupa en Lunga rivieren in het noorden, de Musa en de Luansanza rivieren in het centrum en de Nanzhila rivier in het zuiden. De loop van de Kafue rivier verandert van een trage stromende rivier tot een snelle stroom met krachtige stroomversnellingen.

De zijrivieren die de rivier voeden hebben vaak zanderige wanden, wat perfecte nestplaatsen zijn voor bijeneters, terwijl de zandstranden vaak door nijlpaarden, krokodillen, otters en watermonitors worden bezet. Zowel de Musa rivier als de Kafue rivier stromen uit in het Itezhi-Tezhi meer dat ongeveer 370 km² water bevat. Het gebied is ideaal voor wild liefhebbers, sportvissers en het maken van boot tochtjes.

Kafue rivier - route

De Kafue rivier heeft een lengte van ongeveer 960 kilometer. Het is een van de meest prominente rivieren in Zambia, aangezien het water wordt gebruikt voor irrigatie en waterkracht. Er is een overvloed aan leven rond de oevers. De rivier ontspringt op de grens van de Democratische republiek Congo en Zambia en gaat dan zuidwaarts voordat hij westwaart draait in de buurt van het Lukanga-moeras. Van hieruit gaat de rivier verder naar het zuiden en dan naar het oosten door de Kafue Gorge en de Kafue Flats. De Kafue rivier mondt uit in de beroemde Zambezi rivier in de buurt van Chirundu in Zimbabwe.

Zambia Safari op maat Kafue rivier Malachite Kingfisher | Mambulu! Safaris With A Difference

Kafue rivier – Kafue National Park

De Kafue rivier loopt door het uitgebreide Kafue National Park, waar de rivier een bron van leven is voor vele wilde dieren. De rivier doorkruist het park, waardoor er een noord- en zuid- deel ontstaat.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...