Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Mosi-oa-Tunya National Park

Mosi-oa-Tunya National Park bij de Victoria watervallen is voor veel reizigers het beginpunt van hun individuele safari op maat in Zambia. Neem contact met ons op voor een individuele maatwerk safari naar Mosi-oa-Tunya National Park.

Zambia Safari op maat Mosi oa Tunya National Park Livingstone | Mambulu! Safaris With A Difference

Mosi-oa-Tunya National Park – Victoria watervallen

Het Mosi-oa-Tunya National Park ligt aan de bovenkant van de Zambezi-rivier. De Victoria watervallen zijn hier onderdeel van en het strekt zich uit over een lengte van 12 kilometer langs de Zambezi River en de Falls. Het park is slechts 66 km² groot, maar er zijn plannen om het park verder te verlengen. Het park is verdeeld in twee secties: de Victoria watervallen en een game park langs de oevers van de Zambezi rivier, ieder met een  aparte ingang.

De immense en indrukwekkende Victoria watervallen zijn bekend bij de lokale bevolking als 'Mosi-oa-Tunya' - the smoke that  thunders (donderende rook)' en is het grootst bekende gordijn van vallend water. Het is een adembenemend spektakel en is een van de grootste natuurwonderen ter wereld.

Dr. David Livingstone 'ontdekte' de waterval in 1885 en noemde ze naar zijn koningin Queen Victoria. Hij liep nietsvermoedend tegen een 1,6 km breede breuklijn aan waarover de machtige Zambezi tuimelde tot een diepte van 100 meter. Het opspattende water creëert een wolk van nevel die tot op grote afstand zichtbaar is. Langs de breuklijn loopt een pad met vele uitkijkpunten, die elk een andere blik op de waterval geeft en waar je soms in een enorme regenbui of douche terecht komt.

Zambia Safari op maat Victoria watervallen Livingstone | Mambulu! Safaris With A Difference

Als u bij de Victoria watervallen aankomt, wordt u overdonderd door het enorme lawaai dat wordt veroorzaakt door het omlaag stortende water. Vanaf maart, aan het eind van de regentijd zijn de watervallen op zijn volst. Aan het einde van de droge tijd, een half jaar later, is er aanzienelijk minder water, maar zijn de mogelijkheden om foto’s te nemen weer groter.

De Victoria Falls Bridge werd in opdracht van Cecil John Rhodes in 1900 gebouwd en werd voltooid in 1905. Rhodos heeft de brug zelf nooit gezien. De brug overspant de indrukwekkende kloof en vormt een soort van niemandsland tussen de grensposten van Zambia en Zimbabwe. De beroemde Victoria Falls bungy jump gebeurt vanaf de brug, met een angstaanjagende val van 111m. De brug heeft een prachtig uitzicht over de watervallen.

Mosi-oa-Tunya National Park - wildlife

Mosi-oa-Tunya National Park is een klein wildreservaat (slechts 66 km²) langs de noordelijke oever van de Zambezi. Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan het park. Binnen dit park is de 'Oude Drift' begraafplaats waar de eerste europese kolonisten werden begraven. Ze maakten het kamp bij de rivier, maar bezweken aan een vreemde en dodelijke ziekte. Ze gaven de schuld van deze ongeneeslijke ziekte aan de geel/groen-gebladerde 'Fever Bomen', terwijl de hele tijd de malariamug in hun omgeving was. Na korte tijd verplaatste de gemeenschap zich naar hoger gelegen terrein en zo is de stad Livingstone ontstaan.

In een paar uur kunt u het park rondrijden en allerlei dieren van dichtbij zien. Aangezien er geen roofdieren in het park leven, zijn ze erg ontspannen en kunt u uitstekend foto's maken. U kunt met uw eigen auto rijden maar ook een georganiseerde open-game drive boeken.

African Wild Dogs in Mosi oa Tunya National Park Zambia

Op de paden langs de watervallen zijn vaak bavianen te zien en kleine antilopen en wrattenzwijnen bewonen de regenwouden langs de rand van de watervallen. Het wildpark, de weilanden en hoge rivierwouden huisvesten veel vogels en verschillende dieren, waaronder een aantal witte neushoorns, olifanten, giraffen, zebra's, sable antilopen, elanden, buffels en impala's.

Mosi-oa-Tunya National Park - Livingstone

De hoofdstraat van Livingstone is bezaaid met klassieke koloniale gebouwen, en terwijl sommige zijn vervallen, zijn vele anderen hersteld. De met victoriaans tin overdekt huizen met houten veranda's zijn een typisch voorbeeld van de engelse koloniale architectuur en er zijn ook art-deco invloeden. Livingstone is een rustig lui stadje met veel charme.

Mosi-oa-Tunya National Park - seizoenen

 • Regenseizoen: in maart en april stroomt het meeste water door de watervallen. Hierdoor is de volle breedte van de kloof moeilijk te zien en te fotograferen. Dit komt door de enorme hoeveelheid van de waterdamp(nevel). Luchtfoto van de waterval is op deze momenten spectaculair.
 • Droge seizoen: in november en december stroomt het minste water door de watervallen. Hierdoor is de volle breedte en de diepte van de steile kliffen en de afgrond waarin het water valt goed te zien. 

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...