Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Featherbed Nature Reserve

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika is een natuurhistorisch erfgoed, het natuurreservaat in Knysna is een uniek particulier reservaat dat aan het westelijke oever van de beroemde 'Knysna Heads' ligt. Het reserve is alleen toegankelijk via met een veerboot.

Veel mensen die een dagje uit maken van Featherbed Nature Reserve, pakken de veerboot over de Knysna Lagoon, maken een game drive of wandeling door het reservaat, gevolgd door een picknick onder de milkwood trees, in de hoop om de prachtige groene, maar nogal schuchtere Knysna Loerie te zien. Dit en het andere populaire Garden Route icoon, de blue duiker - een van de kleinste en meest bedreigde antiloop soorten, die niet alleen in het Featherbed Nature Reserve te vinden is maar ook deel uitmaakt van een fokprogramma om de soort in stand te houden.

De Knysna Heads zijn twee enorme zandsteenkliffen die als wachters aan weerszijden van de ingang van de Knysna Lagoon staan. Ze zijn een beroemd oriëntatiepunt en de lokale bevolking spreekt over  'the Heads'.

De belangrijkste functie van het Featherbed Nature Reserve is om de natuurlijke schoonheid van Knysna te beschermen. Het aantal bezoekers is beperkt en bezoeken zijn alleen toegestaan onderbegeleiding van een gids.De wandeling door de milkwood bossen over de sandone kliffen en in de zee grotten, bekend als 'beachcomber caves', wat vroeger de centrale plek van de Khoi Khoi was, is een van de hoogtepunten.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...