Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Featherbed Nature Reserve

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika is een natuurhistorisch erfgoed, het natuurreservaat in Knysna is een uniek particulier reservaat dat aan het westelijke oever van de beroemde 'Knysna Heads' ligt. Het reserve is alleen toegankelijk via met een veerboot.

Veel mensen die een dagje uit maken van Featherbed Nature Reserve, pakken de veerboot over de Knysna Lagoon, maken een game drive of wandeling door het reservaat, gevolgd door een picknick onder de milkwood trees, in de hoop om de prachtige groene, maar nogal schuchtere Knysna Loerie te zien. Dit en het andere populaire Garden Route icoon, de blue duiker - een van de kleinste en meest bedreigde antiloop soorten, die niet alleen in het Featherbed Nature Reserve te vinden is maar ook deel uitmaakt van een fokprogramma om de soort in stand te houden.

De Knysna Heads zijn twee enorme zandsteenkliffen die als wachters aan weerszijden van de ingang van de Knysna Lagoon staan. Ze zijn een beroemd oriëntatiepunt en de lokale bevolking spreekt over  'the Heads'.

De belangrijkste functie van het Featherbed Nature Reserve is om de natuurlijke schoonheid van Knysna te beschermen. Het aantal bezoekers is beperkt en bezoeken zijn alleen toegestaan onderbegeleiding van een gids.De wandeling door de milkwood bossen over de sandone kliffen en in de zee grotten, bekend als 'beachcomber caves', wat vroeger de centrale plek van de Khoi Khoi was, is een van de hoogtepunten.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...