Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Zuid-Afrika rondreis west Kaap

Deze selfdrive rondreis op maat naar de west Kaap van Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Hier kunt u de Tafelberg beklimmen en Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop bezoeken. Na uw start in Kaapstad rijdt u zelf door naar Sabona Wildlife Reserve en Addo Elephant National Park. Hier kunt u op uw gemak op zoek naar de Big5. Over de Garden Route rijdt u richting Knysna, Arniston en Cape Agulhas. De volgende, tevens laatste stop van uw selfdrive rondreis op maat is Hermanus waar u met een beetje geluk walvissen en dolfijnen kunt spotten. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze mooie reis in de west Kaap van Zuid-Afrika.

Uitzicht vanaf de Tafelberg op Kaapstad

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting rondreis

Uitgebreid reisprogramma

Dag 1 - 3
Kaapstad

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Kaapstad en wordt u verwelkomt door een nederlandstalige vertegenwoordiger van onze lokale partner. Zij zal u helpen met het ophalen van de huurauto en alle nodige formaliteiten. Hierna rijdt u naar The Sundown Manor, de accommodatie waar u de komende 3 nachten verblijft.

Kaapstad VA Waterfront

The Sundown Manor is centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad, zoals de City Centre, de witte stranden van Clifton en Camp’s Bay, de V&A Waterfront en de Tafelberg. U deelt uw dag vandaag naar eigen inzicht en interesse in. Buiten de stand kunt u ook bijvoorbeeld Robben Island of Kaap de Goede Hoop bezoeken. Activiteiten zijn niet inbegrepen.

Accommodatie: The Sundown Manor, logies en ontbijt

Dag 4 - 5
Sanbona Wildlife Reserve

Na het ontbijt vertrekt u uit Kaapstad en rijdt u naar het binnenland van de Klein Karoo in naar het Sanbona Wildlife Reserve. U arriveert bij uw accommodatie voor de lunch. Daarna neemt u uw intrek in uw kamers. Aan het einde van de middag maakt u de eerste game drive door het wildreservaat.

Sanbona Wildlife Reserve wandel safari met giraffe (@ Sanbona Wildlife Reserve)

Vanochtend staat u vroeg op voor een game drive door Sanbona Wildlife Reserve. Onderweg geniet u van een kopje koffie/thee en een versnapering. Rond 09.00 uur keert u terug bij de lodge voor het ontbijt. Daarna kunt u heerlijk relaxen tot aan de lunch. Na de high tea in de middag maakt u een game drive door het reservaat met onderweg een sundowner op een mooie plek. Rond 20.00 uur keert u terug in de lodge voor een aperitiefje en het diner.

Accommodatie: Dwyka Tented Lodge, volpension en 2 game drives per dag

Dwyka Tented Lodge Route 62 (@ Sanbona Wildlife Reserve)

Dag 6 - 7
Graaf Reneit

Vandaag verlaat u uw accommodatie bij het Sabona Wildlife Reserve en rijdt u naar het historische stadje Graaff Reneit. U verblijft de komende 2 nachten in het nostalgische Drostdy Hotel in het centrum van het stadje.

Drostdy vallei Zuid Afrika (@ Newmark)

Na een rustig ontbijt bezoekt u vandaag op eigen gelegenheid het oude centrum van Graaff Reneit. U kunt bijvoorbeeld verschillende musea bezoeken, waarvoor u een gecombineerde toegangskaart kunt kopen. Interessant zijn onder andere de oude bibliotheek, het Hester Rupert Art Museum, het Reneit House, de Old Residence en de Dutch Reformed Church bezoeken. U kunt ook besluiten een stadstour te maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Accommodatie: The Drostdy Hotel, logies en ontbijt

Drostdy Hotel Graaff Reneit (@ Newmark)

Dag 8 - 9
Addo Elephant National Park

Vandaag verlaat u na het ontbijt Graaff Reneit. U rijdt over de R63 richting Addo Elephant National Park. U verblijft de komende 2 nachten in de Addo Bush Palace. Vanuit uw accommodatie bezoekt u Addo Elephant National Park, op eigen gelegenheid of met een gids van de lodge (niet inbegrepen). De Zuurberg Mountain Village wordt omringd door Addo Elephant Park, het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika. 

Accommodatie: Addo Bush Palace, logies en ontbijt

Kudde olifanten in Addo Elephant National Park (@ SanParks)

Dag 10 - 11
Tsistikamma National Park

Na het ontbijt gaat u op pad richting de Storms River en Tsistikamma National Park. Dit gebied biedt een keur aan activiteiten, zoals wandelingen door het ongerepte Tsistikamma Forest, een Treetop Canopy Tour, de hoogste bungee jump van de wereld vanaf de Bloukrans Bridge, de hangbrug over de monding van de Storms en diverse wandelroutes waaronder de beroemde Otter Trail. U overnacht in de Storms River Guest Lodge, een nette Bed and Breakfast met 14 en-suite kamers. De Guest Lodge heeft een mooi terras met uitzicht op de Storms River Peak, een mooie tuin en een verfrissend zwembad.

Knysna Heads vanuit de lucht

Vandaag een heerlijke dag om het Tsitsikamma National Park te verkennen. U kunt onder andere diverse mooie wandelingen maken in het park. De Guest Lodge dient als uitvalsbasis voor uw activiteiten van vandaag.

Accommodatie: Storms River Guest Lodge, logies en ontbijt

Storms River Guest Lodge (@ Nora)

Dag 12 - 13
Knysna

Na het ontbijt verlaat u Tsistikamma National Park en begint u aan de wereldberoemde Garden Route. U rijdt via de mooie kustweg naar Knysna, waar u de komende 2 nachten verblijft in de Knysna Point Lodge. De Knysna Point Lodge biedt spectaculair uitzicht over de baai naar de Knysna Heads. 

Knysna uitgestrekte stranden (@ Knysna Tourism)

Vandaag deelt u de dag in naar eigen inzicht. De omgeving van Knysna en Plettenberg biedt tal van mogelijkheden en interessante activiteiten, zoals: wandel- en fietstochten (in het Knysna Forest) en township tours, de steile Prince Alfred’s Pass, Knysna Elephant Park en whale watching en dolfijn interacties vanuit Plettenberg.

Accommodatie: Knysna Point Lodge, logies en ontbijt

Knysna Fynbos Mountains

Dag 14
Cape Aghulhas

Na het ontbijt vervolgt u de Garden Route en rijdt onder andere via Sedgefield, Wilderness en Mossel Bay en Cape Aghulhas naar Arniston. Hier verblijft u in het Arniston Hotel dat direct aan het strand ligt. U geniet de rest van de dag van het schitterende uitzicht over de oceaan. Vanavond wandelt u naar een vissersdorpje voor een 3 gangen Fishermans Village Dinner. Na het diner wandelt u met de host terug naar het Arniston Hotel.

Accommodatie: Arniston Spa Hotel, logies en ontbijt 

Dag 15 - 16
Hermanus

Vanochtend ontbijt u in het Arniston Hotel. Daarna rijdt u naar een andere kustplaats, Hermanus. Onderweg kunt u een stop maken op Cape Aghulhas, geografisch gezien de meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent en het begin van de scheidslijn tussen de Indische en de Atlantische Oceaan. Hermanus wordt gezien als een van de 12 beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten, zowel vanaf het land, het water en vanuit de lucht. De beste tijd om walvissen te zien is tussen juli en november. Vanuit Hermanus kunt u ook in de kooi duiken tussen de haaien, paragliden, quad rijden, kajakken en paardrijden.

Hermanus whale watching

Vandaag kunt u gebruiken om een whale watching safari te ondernemen of om in een kooi te duiken met de grote witte haai. U kunt het natuurlijk ook wat rustiger aan doen en vogel spotten of wandelingen maken door het fynbos rondom Hermanus en/of op de uitgestrekte stranden.

Accommodatie: The Misty Waves, logies en ontbijt

Misty Waves Boutique Hotel Hermanus

Dag 17 - 19
Cape Winelands

Na het verkennen van de Garden Route en de kustlijn van Zuid-Afrika, staan de wijngebieden van het land op het programma. Na het ontbijt rijdt u naar de Cape Winelands, een vruchtbaar heuvellandschap met wijngaarden en een rijke historie. De komende 3 dagen verkent u de wijngebieden.

Cape Winelands Boschendal wijnmakers

De hele dag staat in het teken van verkenning van de Cape Winelands. Leuke activiteiten zijn onder andere: Wine Tasting Tram in Franschhoek, Franschhoek Motor Museum, Culinaire wandeling in Stellenbosch en een Game drive en rondleiding op Waterfront Wine Estate. 

Accommodatie: Cultivar Guest Lodge, logies en ontbijt

Franschhoek Zuid Afrika

Dag 20 - 21
Kaapstad

U rijdt in de loop van de dag vanuit de wijngebieden naar Kaapstad, waar u de komende 2 nachten verblijft in het Sundown Manor. De rest van de dag kunt u bijvoorbeeld relaxen bij de Victoria and Albert Waterfront.

Accommodatie: The Sundown Manor, Luxury kamer, logies en ontbijt

Kaapstad gekleurde huizen

Dag 21 is een heerlijke dag in Kaapstad om bij te komen van de reis van de afgelopen 3 weken. Als u er nog niet aan toe gekomen was kunt u vandaag Table Mountain, Robben Island, The Waterfront en Kaap de Goede Hoop bezoeken. In de loop van de dag rijdt u naar het internationale vliegveld van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Daarna sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere maatwerk reis naar de west Kaap van Zuid-Afrika.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing 
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • 21 dagen huurauto (categorie C), inclusief Super Cover verzekering, 2de chauffeur en ongelimiteerde kilometers

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Permit voor Sanbona Wildlife Reserve
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...