Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Zuid-Afrika rondreis noord Kaap

Tijdens selfdrive rondreis op maat in Zuid-Afrika, die begint en eindigt in Kaapstad, komt u onder andere door het Karoo National Park, Aurgrabies National Park, Namakwa National Park, Cederbergen Wilderness Area en het West Coast National Park. Al met al is het een gevarieerde selfdriver rondreis op maat door Zuid-Afrika waar wildlife, cultuur en landschap centraal staan. Wij verzorgen uw rondreis geheel op maat volgens uw wensen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze bijzondere reis door de noord Kaap van Zuid-Afrika.

Zuid Afrika Safari op maat leeuwen in Northern Cape | Mambulu! Safaris With A Difference

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting reisprogramma

Uitgebreid reisprogramma

Dag 1 - 3
Kaapstad

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Kaapstad en wordt u verwelkomt door een nederlandstalige vertegenwoordiger van onze lokale partner. Zij zal u helpen met het ophalen van de huurauto Toyota 4x4 double cab of vergelijkbaar) en alle nodige formaliteiten. Hierna rijdt u naar het Sundown Manor, de accommodatie waar u de komende 3 nachten verblijft.

Sundown Manor Kaapstad zwembad

Sundown Manor is centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad, zoals de City Centre, de witte stranden van Clifton en Camp’s Bay, de V&A Waterfront en de Tafelberg. U deelt uw dag vandaag naar eigen inzicht en interesse in. Buiten de stand kunt u ook bijvoorbeeld Robben Island of Kaap de Goede Hoop bezoeken. Activiteiten zijn niet inbegrepen.

Accommodatie: Sundown Manor, logies en ontbijt

Table Mountain from Blouberg Beach

Dag 4 - 5
Karoo National Park

Vandaag trekt u het binnenland van de Great Karoo naar Karoo National Park. Halverwege de middag bereikt u het nationale park dat bekent staat om zijn grote uitgestrekte, ruige kale vlaktes. U verblijft de komende 2 nachten in het Lemoen Country House. In uw arrangement zijn 2 game drives per verblijf in het nationale park opgenomen.

De hele dag staat vandaag in het teken van het verekennen van het Karoo National Park. U maakt een ochtend of een middag game drive. Daarnaast heeft u gelegenheid om eventueel een optionele aktiviteit te ondernemen of heerlijk te relaxen.

Karoo National park fossil trail

Het Karoo National Park is een klein gedeelte van de Great Karoo, het grootste ecosysteem van Zuid-Afrika. Het landschap in het nationale park wordt grotendeels bepaald door de Nuweveld Mountains en glooiende vlaktes. In het Karoo National Park leeft een fascinerende verscheidenheid dieren en vogels die zich hebben aangepast aan de harde omstandigheden. Soorten die u kunt waarnemen zijn onder andere bruine hyena’s, leeuwen en de Cape mountain zebra. Verder broeden meer als 20 Verreaux’s eagles in het park en treft u een grote verscheidenheid aan planten en kleine reptielen. 

Samen met het management van de lodge bepaalt u de activiteiten van vandaag. Naast de inbegrepen game drives kunt u onder andere zelf een 4x4 route rijden, mountain biken, wandelingen maken, zwemmen in het zwembad, rotsschilderingen bezoeken en vogelspotten.

Accommodatie: Lemoenfontein Country House, volpension

Lemoenfontein Country House Zuid-Afrika

Dag 6
Upper Karoo

Tijd voor de volgende etappe van uw reis. Vandaag staat de auotrit naar Prieska op het programma. Prieska ligt op de oever van de Oranje rivier in de Upper Karoo. Hier verblijft u in Gecko Cottage Guest House.

Accommodatie: Gecko Cottage Guest House, logies en ontbijt

Dag 7 - 8
Augrabies National Park

Vandaag vervolgt u uw route noordwaarts op weg naar Augrabies National Park. De lokale San bevolking noemt het park ‘place of Great Noise’, vanwege de waterval in het park waar de Oranje rivier 56 meter naar beneden stort. Augrabies National Park spreekt natuurliefhebbers tot de verbeelding. Het gebied staat bekend om de enorme verscheidenheid vogels en planten. Verder leven in het park onder andere Hartmann’s mountain zebra’s, afrikaanse wilde katten, vossen en caracals. U verblijft de komende 2 nachten in een family cottage in het park met 4 aparte bedden.

Vandaag heeft u alle tijd om het Augrabies National Park te verkennen. In het park zijn verschillende interessante plaatsen te bezoeken, zoals The Falls, Moon Rock, Swart Rante, Oranjekom & Ararat en de Echo Corner. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn onder andere game drives, nacht game drives, kanotochten en 4x4 routes.

Accommodatie: Family cottage in het park, volpension

Dag 9
Namakwa National Park

Vandaag rijdt u door naar het Augrabies National park naar het Namakwa National Park. Dit nationale park wordt gekenmerkt door de kronkelende weggetjes en de enorme bloemenzee. U zou na iedere bocht kunnen stoppen om weer een foto te maken van een nieuw prachtig uitzicht. Door de regenval in de winterperiode verandert het park in augustus/september in een wonderland met één groot bloementapijt. Het park is rijk aan bolgewassen en van de 3.500 plantensoorten die er groeien komen 1.000 soorten nergens anders ter wereld voor. Een bezoek aan het Skilpad Wildflower Reserve is aan te raden.

Accommodatie: Skilpad Chalet, diner, logies en ontbijt

Dag 10 - 11
Cederberg Wilderness Area

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar de Cederberg Wilderness Area. U arriveert optijd in de Kagga Kamma lodge voor de lunch. Later in de middag (rond 17.00 uur) maakt u een sundowner tour door het gebied.´s Avonds geniet van een heerlijk diner in de Lapa, het buiten restaurant van de lodge.

Het Kagga Kamma Private Game Reserve ligt in het zuid-oosten van de Cederberg regio in het Swartruggens district. Dit gebied wordt gekenmerkt door geërodeerde zandsteenformaties die van veraf zijn te zien, omdat er haast geen bomen groeien in het gebied. In Kagga Kamma private game reserve leven onder andere luipaarden, jakhalzen, caracals, stekelvarkens, Burchell’s zebra’s, elanden, gemsbokken, wildebeesten, bontebokken, springbokken, reebokken, duikers, klipspringers en steenbokken. Verder zijn vele vogelsoorten geregistreerd.

Kagga Kamma Nature Drive

Vandaag kunt u verschillende activiteiten ondernemen in de Cederberg Wilderness Area. Samen met het management van de lodge bepaald u welke activiteiten u gaat ondernemen. Inbegrepen activiteiten zijn sundowner nature drives, Bushman rock paintings tour, vroege ochtend en late avond eco drives. Verder kunt u een mooie wandeling maken over een uitgezet wandelpad. Optioneel kunt u een quad bike safari maken en samen met een gids sterrenkijken. Samen met het management van de lodge bepaalt u welke activiteiten u wilt ondernemen en wanneer.

Accommodatie: Kagga Kamma Lodge, volpension inclusief 2 activiteiten per dag

Kagga Kamma Lodge interieur Zuid-Afrika

Dag 12 - 14
West Coast National Park

Na het ontbijt verlaat u Kagga Kamme private game reserve en rijdt u naar het zuidwesten, naar het West Coast National Park. In augustus en september staat in dit park de enorme bloemenpracht in volle bloei. Naast de bloemenzee zijn er ook vele vogels en antilopen te zien.

Kite surfen bij The Farmhouse Hotel Zuid-Afrika

Vandaag geniet u volop van de schoonheid van het West Coast National Park. Zo kunt u onder andere wandelingen maken, de Langebaan Lagoon bezoeken, whale watching bij Tsaarsbank in augustus en september, game drive in eigen auto, of relaxen bij het zwembad van het hotel. De lunch (niet inbegrepen) kunt u nuttigen bij het Geelbek restaurant in het park.

Accommodatie: The Farmhouse Hotel, logies en ontbijt

The Farmhouse Hotel Zuid-Afrika

Aan al het goede komt helaas een einde. Zo ook aan uw rondreis door de Northern Cape van Zuid-Afrika. In de loop van de middag van dag 14 rijdt u naar het internationale vliegveld van Kaapstad waar u de huurauto inlevert en aansluit op uw intenationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor een selfdrive rondreis op maat naar de noord Kaap van Zuid-Afrika.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing 
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Huurauto

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...