Kasungu National Park ligt in het westen van het centrale gedeelte van Malawi, grenzend aan Zambia. Het park is 2.100 km² groot met natuurlijke bossen en stuiken en af en toe een open vlakte. Er lopen verschillende rivieren door het park, waaronder de Dwangwa rivier en de Lingadzi rivier.

Kasungu National Park wildlife

Het aantal soorten dieren in het park is sterk verminderd door stroperij, maar er is nog steeds wildlife te zien. Over het algemeen kunt u hier olifanten en antilopen zien, evenals kleine kuddes buffels en zebra’s. Verder nog enkele roofdieren zoals het luipaard, hyena, servals en jakals. Er leven een belangrijk aantal nijlpaarden in het Lifupa meer en, net zoals in andere delen van Malawi, is het park een paradijs voor vogelliefhebbers.

Prehistorische sites

Kasungu National Park beschikt over verschillende prehistorische sites, waaronder een ijzer-smelt oven, rots schilderingen en overblijfselen van versteende dorpen. Een van de mooiste uitzichten in het park is vanaf Black Rock, een heuvel die u kunt beklimmen. Eenmaal boven strekt het hele park zich eindeloos voor u uit, met heuvel na heuvel na heuvel, tot zo ver het oog kan reiken.

In het Kasungu National Park kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Cultural visits
  • Safari’s
Buffels in Kasungu National Park in Malawi
Buffels in Kasungu National Park in Malawi