De Marelli Islands is een eilanden groep in Lake Malawi in Malawi die bestaat uit 3 eilanden. Maleri (168ha), Nankoma (65ha) en Nakantenga (18ha). De eilanden liggen 3 kilometer uit de kust van Lake Malawi tegenover Senga Bay. De Marelli Islands zijn 3 van de 13 eilanden die onder het beheer en bescherming van het Lake Malawi National Park vallen. Dit is het eerste zoetwater nationale park ter wereld.

De archipel heeft een grote verscheidenheid aan habitats, variërend van rotsachtige kustlijnen tot kleine zandstranden en van begroeide heuvels tot lagunes. Hierdoor zijn de Marelli Island de thuisbasis van een breed scala aan diersoorten.

Fora en fauna

Verschillende soorten unieke cichlide vissen komen uitsluitend voor rond deze eilanden. Ze worden nergens anders ter wereld dan in Lake Malawi gevonden. De vissen vinden beschutting in de rotsachtige formaties. Zoogdieren die op de kustlijnen leven zijn onder meer duikers, struikvogels, otters en nijlpaarden. Reptielen die hier voornamelijk gespot worden zijn de monitor hagedissen en slangen.

De Marelli Islands zijn rijk aan vogels, met meer dan 300 soorten. Enkele veel voorkomende soorten zijn de fish eagles, hornbills, herons, weavers, owls en de kingfishers. De eilanden zijn ook belangrijke broedgebieden voor de white-throated en de long-tailed cormorants. Veel voorkomende bomen zijn adansonia digitata baobabs, brackystegia bussei, tamarind en vijgenbomen.

De Marelli Islands zijn van uitzonderlijke schoonheid, met het Rift gebergte als achtergrond. De rijke biodiversiteit van de Linthipe riviermonding, de levendige vissersdorpjes zorgen voor veel afwisseling. Vanaf de kust heeft u prachtig eindeloos uitzicht op Lake Malawi.

Blue Zebra

De Marelli Islands zijn niet bewoond, maar het Lake Malawi National Park heeft een speciale concessie verleend aan Blue Zebra om zijn exclusieve Lodge hier te ontwikkelen. Hiermee ondersteunen zij de activiteiten die in dit gebied ontwikkeld worden om het gebied te behouden. De Lodge bevind zich op Nankoma Island.