Viphya Plateau

Het beboste Viphya Plateau in Malawi is een prachtig gebied voor degenen die een combinatie van prachtig landschap en rust zoeken. Het is een ideaal gebied om te ontspannen met prima mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken en diverse andere activiteiten. Neem contact met ons op voor een individueel safariontwerp naar het Viphya Plateau.

Viphya Plateau – Lake Malawi

Viphya Plateau is een hoogland gebied dat tussen Lake Malawi en het binnenland, tussen Mzuzu en Katate, ligt. Het gebied bestaat uit veel glooiende heuvels, pieken, rivierdalen en bossen, naast pijnboomplantages. Het golvende plateauoppervlak is bedekt met grasland, afgewissled met bossen en hellingen. De bergstromen zijn bronnen van de rivieren Luweya, Limphasa en de Kasitu.

Als gevolg van de bebossing met naaldhoutbomen is er een pulphoutindustrie ontwikkeld. Northern Viphya wordt gebruikt voor militaire training, en op zuidelijke flanken van  het Viphya plateau zijn theeplantages.

Viphya Plateau Forest

U kunt ook het Viphya Forest bezoeken; Het grootste aangelegde bos in Afrika en het Viphya-gebergte, waar u de olive woodpecker and the Red-faced crimson-wing vogels kunt zien. Reizigers kunnen genieten van trektochten en mountainbiken. Het gebied is ook bekend om zijn vogels, dus het is een ideale locatie om vogels te spotten.

Op het Viphya plateau kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Cultural visits
  • Outdoor activiteiten
  • Safaris en game drives
  • (Water) sporten
Malawi reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan