Het beboste Viphya Plateau in Malawi is een prachtig gebied voor degenen die een combinatie van prachtig landschap en rust zoeken. Het gebied is ideaal om te ontspannen tijdens een safari in Malawi. U kunt hier prima wandelen, mountain biken en diverse andere activiteiten ondernemen.

Lake Malawi

Het plateau is een hoogland gebied dat tussen Lake Malawi, Mzuzu en Katete ligt. Het gebied bestaat uit veel glooiende heuvels, rivierdalen, bossen en pijnboom plantages. Het golvende plateauoppervlak is bedekt met grasland, afgewisseld met bossen en hellingen. De bergstromen zijn bronnen van de rivieren Luweya, Limphasa en de Kasitu.

Als gevolg van de bebossing met naaldhout bomen is er een pulphout industrie ontwikkeld. Northern Viphya wordt gebruikt voor militaire training, en op zuidelijke flanken van  het Viphya plateau zijn theeplantages.

Viphya Plateau Forest

U kunt ook het Viphya Forest bezoeken. Het is het grootste aangelegde bos in Afrika. U kunt hier onder andere de olive woodpecker and the Red-faced crimson-wing spotten. Reizigers genieten van trektochten en mountainbiken en andere outdoor activiteiten. Het gebied is ook bekend om zijn diversiteit aan vogels en is daardoor een ideale locatie om vogels te spotten.

Op het Viphya plateau zijn onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Culturele bezoeken
  • Outdoor activiteiten
  • Safaris en game drives
  • (Water) sporten
Deneja cultural village bij Viphya Plateau Malawi
Deneja cultural village bij Viphya Plateau Malawi
Mountain biken op Viphya Plateau in Malawi
Mountain biken op Viphya Plateau in Malawi
Wandelen op Viphya Plateau Malawi
Wandelen op Viphya Plateau Malawi
Abseilen op Viphya Plateau Malawi