Otavi regio

Tijdens een maatwerk safari reis in Namibië of in combinatie met Botswana heeft u prima de gelegenheid de Otavi regio te bezoeken en/of te doorkruizen. In de steden Otavi, Tsumeb en Grootfontein kunt u inkopen doen voordat u doorrijdt naar het noorden.

De Otavi regio ligt ten oosten van het Etosha National Park op de weg tussen Namibië’s hoofdstad Windhoek en het dichtbevolkte noorden van Namibië en de Kavango regio en de Caprivi Strip. De drie steden Otavi, Tsumeb en Grootfontein maken deel uit van de zogenaamde Otavi Driehoek. In het midden ligt de schilderachtige Otavi bergketen.

Otavi regio – klimaat

Het regent relatief veel in de Otavi regio. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is tussen de 450 mm – 600 mm en er zijn veel natuurlijke bronnen. Door de goede regenval in de regio biedt het goede mogelijkheden voor de commerciële landbouw van graan en maïs. Dit gebied wordt ook wel de Maïs Triangle genoemd.

Otavi regio – flora en fauna

De vele regens zorgen voor een rijke biodiversiteit, vooral wat betreft de flora. Meer dan 500 verschillende plantensoorten zijn hier te vinden. In de private Game en Hunt farms leeft een grote diversiteit aan zoogdieren en meer dan 200 verschillende vogelsoorten.

Namibië reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan