U doorkruist de Otavi regio in Namibië als u vanuit Etosha National Park naar het noorden rijdt. Bijvoorbeeld om via de Caprivi Strip naar Botswana en/of de Victoria watervallen te rijden. In de steden Otavi, Tsumeb en Grootfontein kunt u prima inkopen doen voordat u doorrijdt naar het noorden.

De Otavi regio ligt ten oosten van het Etosha National Park op de weg tussen Namibië’s hoofdstad Windhoek en het dichtbevolkte noorden van Namibië en de Kavango regio en de Caprivi Strip. De drie steden Otavi, Tsumeb en Grootfontein maken deel uit van de zogenaamde Otavi Driehoek. In het midden ligt de schilderachtige Otavi bergketen.

Klimaat in Otavi regio

Het regent relatief veel in de Otavi regio. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is tussen de 450 mm – 600 mm en er zijn veel natuurlijke bronnen. Door de goede regenval in de regio biedt het goede mogelijkheden voor de commerciële landbouw van graan en maïs. Dit gebied wordt ook wel de Maïs Triangle genoemd.

Flora en fauna

De vele regens zorgen voor een rijke biodiversiteit, vooral wat betreft de flora. Meer dan 500 verschillende plantensoorten zijn hier te vinden. In de private Game en Hunt farms leeft een grote diversiteit aan zoogdieren en meer dan 200 verschillende vogelsoorten.

Hoba meteoriet

Een hoogtepunt van de regio is een bezoek aan de Hoba meteoriet, iets ten zuiden van Grootfontein. De Hoba Meteoriet is de grootste en zwaarste meteoriet die ooit op de aarde in neergekomen. De meteoriet werd in 1920 gevonden op een veld nabij  Grootfontein. Volgens overlevering was de eigenaar van het veld het land aan het bewerken met een ploeg toen hij op een groot metalen object in de grond stootte.

Om vandalisme tegen te gaan werd de meteoriet in maart 1955 een nationaal monument. In 1985 schonk een lokaal bedrijf financiële middelen om de meteoriet definitief te beschermen. In 1987 schonk de eigenaar van het veld de meteoriet en het stuk grond aan de Namibische overheid. Die bouwde er een toeristische site die nu jaarlijks duizenden bezoekers krijgt en het vandalisme stopte.

Otavi regio Namibië
Otavi regio Namibië
Grootfontein Namibië
Grootfontein Namibië
St. Barbara Church Tsumeb Namibië
St. Barbara Church Tsumeb Namibië
Hoba meteoriet Namibië
Hoba meteoriet Namibië