Jinja ligt op de noordelijke oevers van Lake Victoria in Uganda. Het is de op een na grootste stad in Uganda en staat bekend om de ligging aan de bron van de Nijl. De stroomversnellingen op de Nijl maken Jinja de White water rafting hoofdstad van oost Afrika. Daardoor is de stad ook bekend als de avontuurlijke hoofdstad van Uganda. Hoewel de belangrijkste attractie ongetwijfeld raften over de Nijl is, zijn er ook een verscheidenheid aan andere adrenaline activiteiten. U kunt bijvoorbeeld ook quad rijden, bungee jumpen, kajakken, mountainbiken en paardrijden.

Op de kleurrijke markt van Jinja maakt u kennis de vervaagde grandeur van de afbrokkelende koloniale architectuur langs de straten. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Geniet van een fietstocht, al dan niet onder begeleiding van een gids, van de stad en de spectaculair schilderachtige omgeving.

Jinja geschiedenis

In deze regio Jinja woont voornamelijk het Bantu volk. De stad zelf heeft ongeveer 110.000 inwoners. De stad ligt op ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kampala. Het is de hoofdstad van het district Jinja en het is tevens de hoofdstad van het koninkrijk Busoga.

De regio waar de stad ligt is beroemd om zijn vruchtbare gronden en de overvloedige regenval. Landbouw is dan ook de grootste industrietak. Metaalbewerkingsfabrieken en leer- en papierenfabrieken doen het ook steeds beter. Doordat Jinja een haven heeft aan Lake Victoria zorgt de visindustrie voor veel werkgelegenheid. 

Aalscholver bij Jinja Uganda
Aalscholver bij Jinja Uganda
De Nijl bij Jinja Uganda
De Nijl bij Jinja Uganda
White water rafting bij Jinja Uganda
White water rafting bij Jinja Uganda
Overzicht Nijl bij Jinja Uganda
Overzicht Nijl bij Jinja Uganda