Kibale Forest National Park

Het Kibale Forest National Park, met zijn vochtige altijd groene tropische regenwoud en een fascinerende diversiteit aan dieren, is één van de mooiste bossen in Uganda. Het Kibale Forest National Park werd in 1933 gecreëerd om een groot bosgebied te beschermen en bestaat voornamelijk uit bossen afgewisseld met grasland en moeras. Het Kibale Forest National Park is de thuisbasis van de grootste bekende concentratie van chimpansees in Afrika en de bedreigde red colobus monkey en de zeldzame L’Hoest’s monkey.

In het algemeen heeft het Kibale Forest National Park een van de hoogste dichtheden van primaten (apensoorten) in Afrika, in totaal 13 soorten, waaronder de black and white colobus, blue monkey, grey-cheeked mangabey, bush babies, en de pottos. De beroemdste inwoners van het Kibale Forest National Park zijn zonder twijfel de chimpansees, met meer dan 1.450 beschermde dieren binnen zijn grenzen.

Kibale Forest National Park – chimpansee trekking

De chimpansee trekking is een populaire activiteit in het Kibale Forest National Park en een ‘must’ voor elke bezoeker. U gaat samen met een gids op zoek naar de vele speelse gezinnen en aanschouwt deze prachtige dieren als ze in hun natuurlijke omgeving in de bomen leven en spelen.

Buiten de vele primaten biedt Kibale Forest National Park ook een overvloed aan flora en fauna, waaronder bosolifanten, bosvarkens, duikers, en meer dan 325 vogelsoorten, waaronder deyellow spotted nicator, yellow rumped tinkerbird, little greenbul, green breasted pitta, African pitta, crowned eagle, en de black bee-eater. Een goede spotter kan zelfs een aantal van de reptielen en amfibieën zien en een kleurrijke verscheidenheid aan vlinders tussen de 250 boomsoorten van het park.

Het Kibale Forest National Park grenst aan het Queen Elizabeth National Park in het zuiden. Hierdoor is een 180 km lange gang gecreëerd voor het wild tussen Ishasha, en de afgelegen zuidelijke sector van het Queen Elizabeth National Park en Sebitoli in het noorden van Kibale Forest National Park.

Kibale Forest National Park – Toro koninkrijk

Een ander uniek hoogtepunt van Kibale Forest National Park is de nabijheid van meerdere lokale dorpen en het fascinerende Toro koninkrijk. U kunt een bezoek brengen aan de lokale dorpen, de Royal Karambi-graven in Fort Portal, de begraafplaats voor de koninklijke familie van het Toro Koninkrijk, of een excursie maken naar de legendarische Amabere Ga Nyinamwiru grotten vol spectaculaire stalagmieten en stalactieten.

Uganda reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan