Chingola, met een overvloed aan bomen en bloemen, is de meest pittoreske stad in de Copperbelt regio die u tijdens een individuele maatwerk safari in Zambia kunt bezoeken. De vele regenval in dit deel van Zambia is zeer duidelijk te merken aan het groen in de buitenwijken.

Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw individuele maatwerk safari, inclusief Chingola.

Grootste open mijn Afrika

Chingola heeft de grootste open mijnbouw in Afrika. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan de open gietmijn. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen bij het mijnbureau.

Chimfunshi Chimpanzee Sanctuary

Verder kunt u een bezoek brengen aan de Chimfunshi Chimpanzee Sanctuary. Deze non-profit organisatie zorgt voor een breed scala aan zieke, gewonde of ongewenste dieren. Chimfunshi is opgericht in 1983 toen een boer een gewonde chimpansee zuigeling naar David en Sheila Siddle bracht, een Brits echtpaar dat sinds de jaren 50 in het Copperbelt gebied woonde. De Siddles verzorgde de chimpansee, ‘Pal’ genaamd. Hierdoor was de Sanctuary geboren.

Zodra bekend werd dat Pal herstelt was, werden de Siddles overspoeld met gewonde chimpansees. Vele uit handen gered van stropers die proberen de chimpanszees in Zambia te verkopen als huisdier, of als chimpansee voor een vervallen dierentuin of circus ergens in Afrika, Azië, Europa of Zuid-Amerika. De Siddles gaven de getraumatiseerde apen liefde en zorg en lieten ze geleidelijk wennen aan de uitgebreide Chimfunshi familie.

Vijf sociale groepen leven op een gebied van ruim 1.100 hectare, waaronder twee 500 hectare grootte behuizingen, het grootste gebied dat ooit voor opgevangen primaten is opgezet. In 2002 publiceerde Sheila Siddle haar autobiografie; In my Family Tree: A life with Chimpanzees (Grove / Atlantic). Het werk van de Siddles is niet onopgemerkt gebleven en zorgt voor een constante stroom van onderscheidingen en gewonnen prijzen, waaronder:

  • de Global 500 Award van de Verenigde Naties (2000)
  • de Audi / Terra Nova-nominatie (2001)
  • de Mail & Guardian Green Trust Awards (2000)
  • de Jane Goodall Award (1995)

In 2001 kregen de Siddles de een koninklijke onderscheidingen (Most Excellent Order of the British Empire) uitgereikt door koningin Elizabeth II in een ceremonie in Buckingham Palace.

Chingola Zambia
Chingola Zambia
Mountain biken rond Chingola Zambia
Mountain biken rond Chingola Zambia
Chingola in Copperbelt Zambia
Chingola in Copperbelt Zambia
Dorpje in omgeving Chingola Zambia
Dorpje in omgeving Chingola Zambia