Het Lavushi Manda National Park is een mooi ongerept park met glooiende heuvels, veel bossen en rotsachtige heuvels. Het ligt aan de Great North Road en is prima te combineren met de Kasanka National Park, Bangweulu Wetlands en Mutinondo Wilderness Area.

Heuvel landschap

Luvashi Manda National Park heeft zijn naam te danken aan een prachtige heuvel; Lavushi Manda. Het park ligt in het Mpika District in de noordelijke provincie Zambia. Het Lavushi Manda National Park is een mooi park met glooiende heuvels, veel bossen en rotsachtige heuvels. Het park beslaat een groot deel van de stroomgebieden van de Lukulu en Lulimala rivier en grenst aan de Bangweulu Wetlands. Door het midden van het park loopt een 40 km lang rotsachtige massief.

Wildlife en vogels

Lavushi Manda National Park is van groot belang voor Afrikaanse migranten en dient in het natte seizoen als een hooggelegen toevluchtsoord voor hoefdieren van de Bangweulu swamps, zoals de Roan, Sable en Hartebeest. Het wild in Lavushi biedt spannende waarnemingen. Bij de rotsachtige bergen worden klipspringer, Dassie en Rock Rabbits gezien. In de buurt van het water leven de Common Diver en Warthog, Kinda baboons en vervet monkeys. In de Lukulu rivier leven Hippo’s en krokodillen. Bij de Chibembe Plain kunnen de Sable Antelope, Jackal and Bushbuck worden gespot. En af en toe worden er sporen gevonden van de Lavushi-leeuwen. Het zijn echter zeldzame waarneming. Rond de Lukulu rivier leven prachtige vogels onder andere de finfoot, palmnut vultures, narina trogans, Schalow’s and Ross’s turaco and African broadbill.

Waterval in Lavushi Manda National Park Zambia
Waterval in Lavushi Manda National Park Zambia
Kanotocht in Lavushi Manda National Park Zambia
Kanotocht in Lavushi Manda National Park Zambia
Rivier in Lavushi Manda National Park Zambia
Rivier in Lavushi Manda National Park Zambia