Cango Caves

De Cango Caves bevinden zich bijna 30 kilometer buiten Outshoorn in de Klein Karoo. De grotten zijn zeker, naast de struisvogels, een van de redenen om Oudtshoorn op te nemen in uw reisplan.

Gelegen in een kalkstenen rug van het bekende Swartberg gebergte, vindt u hier de mooie Cango Caves druipsteengrotten, met zijn grote hallen en torenhoge formaties, zoals de ‘the bridal couple’, ‘glass flower fantasy’, ‘weird cango candle’ en de ‘the hanging shawl’.Hier bevinden zich enkele van de grootste stalagmietformaties in de wereld die in Precambrijn periode  (ongeveer 4500 miljoen jaar geleden) zijn ontstaan. Een uitgebreid systeem, met een lengte van ongeveer 4 kilometer, van tunnels en kamers strekt zich uit in de Cango Caves. Niet alle grotten zijn open voor het publiek maar de hoofddelen zijn toegankelijk voor een ondergrondse wandeling.De hoofdkamers in de Cango Caves, Cango 1 genaamd, bevat talloze druipsteenformaties, en de Van Zyl’s zaal is gewoon adembenemend. Die is zo groot! De Needle van Cleopatra, die 9 meter hoog is en minstens 150.000 jaar oud is, is een van de belangrijkste attracties van de Cango Caves, maar het prachtige donkergrijze dak, met zijn gladde onregelmatigheden, is een goede tweede.

Naast de reguliere rondleiding is het mogelijk een adventure tour te maken in de Cango Caves. Zolang u niet zwanger of claustrofobisch bent kunt u hieraan deelnemen. Via een steile trap, smalle en lage doorgangen waar u af en toe moet kruipen kunt u meerdere kamers bezichtigen. Alle rondleidingen worden in het Engels aangeboden, maar een Nederlandse, Duitse, Franse of andere taalgids kan beschikbaar zijn. (Controleer beschikbaarheid bij reservering als u een voorkeur heeft).

Zuid-Afrika reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan