De Echo Caves bevinden zich net buiten Ohrigstad aan de Panorama Route in Zuid-Afrika. Deze mysterieuze grotten werden in 1920 door de eigenaar van een plaatselijke boerderij ontdekt. Nadat zijn vee op mysterieuze wijze van de boerderij was verdwenen begon hij zijn zoektocht. Zo ontdekte hij de Echo Caves.

De Echo Caves zijn een van de oudste grotten in de wereld en zijn een Historisch Monument. De naam van de grotten is gekozen omdat de lokale bevolking één van de stalactieten gebruikt als trommel. Door hierop de slaan waarschuwen ze elkaar voor naderend onheil. De lengte van deze grotten is ongeveer 40 km lang en het geluid is ook ver in de grotten hoorbaar. Hierdoor konden de mensen op tijd in de grotten schuilen.

Echo Caves aan Panorama route

Vanuit archeologisch oogpunt zijn de grotten ook fascinerend. Een van de kamers van de grot heeft een hoogte van 60 meter. Er zijn rondleidingen door de tunnels waar u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten zult zien, waaronder de Madonna en het Crystal Palace. De Echo Caves zijn de minst bekende kalksteen grotten. Het voordeel hiervan is dat hier minder mensen komen en als u geluk heeft kunt u deze geweldige ondergrondse wereld samen met uw gids bewonderen.Voor de meer avontuurlijke onder ons kan er een speciale tour georganiseerd worden waarbij u dieper de grot in gaat.

Het einde van de grot is nog niet gevonden maar men denkt dat het einde van de grotten stelsels in de buurt van Strijdom tunnel liggen.