Het malariavrije Kololo Game Reserve ligt in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika in het hart van het Waterberg natuurgebied. Het natuurreservaat is groot, rustig en ongelooflijk mooi, met een rijke culturele erfenis en een natuurlijke pracht.

Kololo Game Reserve wildlife

In het Kololo Game Reserve leeft veel wild. Daardoor is het een perfecte safari bestemming om de Big5  (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) te zien. Het reservaat is 3.000 hectare groot en bestaat uit ongerepte Afrikaanse Bush. U treft hier savanne, bossen, bergen en valleien, waardoor het een ideale omgeving is om een grote variatie aan wilde dieren te spotten. In het reservaat leven onder andere impala, kudu, rooi hartebeest, blue wildebeest, zebra, eland, nyala, waterbuck, giraffe, blesbuck en bushbuck. Daarnaast leven er ook kleinere soorten, zoals duiker, mountain reedbuck, klipspringer, steenbok, bushpig and warthog. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen meer dan 300 soorten vogels zijn inheems in dit gebied.

Waterberg Mountains

In Kololo Game Reserve groeien veel inheemse struiken en bomen. Ze vormen een onlosmakelijk onderdeel van het uitzicht in het park en zijn voedingsbron voor de verschillende diersoorten die in het gebied wonen. Er zijn 84 verschillende soorten bomen. Wilde bloemen en grassen zijn overvloedig en elk seizoen is het veld bedekt met kleurrijke bloemen. Ongeveer 500 planten soorten zijn geregistreerd in de Waterberg Mountains en zorgen voor een rijke vegetatie waar de dieren en vogels leven.