Het malariavrije Kwandwe Private Game Reserve in Zuid-Afrika ligt op de oevers van de Great Fish River, vlakbij Grahamstown. Het park ligt op twee uur rijden van Port Elizabeth. Kwandwe betekent in lokale isiXhosa taal ‘plaats van de blauwe kraanvogel’. Het privé natuurreservaat ligt dichtbij de Garden Route.

Kwandwe Private Game Reserve Big5 wildlife

In het 22.000 hectare grote natuurreservaat leven duizenden dieren waaronder de Big5. Daarnaast leven hier cheetahs en een aantal bedreigde diersoorten zoals de  Knysna woodpecker, Cape grysbok, black wildebeest, crowned eagle, black-footed cat and the blue crane waaraan het natuurreservaat zijn naam dankt.

Rhino tracking

Game drives worden in het natuurreservaat in de vroege ochtend en avond uitgevoerd door goed opgeleide gidsen. De accommodatie is verdeeld over twee lodges, een herenhuis en een homestead. Daarnaast worden de volgende activiteiten aangeboden; wandel safari’s, vissen, historische rondleidingen om meer te leren over de Frontier Wars die hier plaatsvonden, vogels, rhino-tracking en kinderactiviteiten.

De zuidelijke hellingen van het Kwandwe Private Game Reserve staan onder invloed van de Indische Oceaan. Hierdoor is het land bedekt met dikkere vegetatie en bossen met Euphorbia-bomen, vooral op de hogere hellingen. Terwijl de noordwaartse hellingen droger en meer open zijn.