The Bourke’s Luck Potholes aan de Panorama Route in Zuid-Afrika zijn een natuurlijk wonder dat u niet mag missen. De bruggen die over de ‘potholes’ geven prachtig uitzicht op de kloof eronder. De potholes zijn ontstaan door de samenkomst van 2 rivieren aan het begin van de Blyde River Canyon. Deze spectaculaire patronen en rotsformaties zijn na eeuwen van erosie ontstaan.

Bourke was de achternaam van een man die hoopte in dit gebied veel goud te vinden. Helaas was hij niet nauwkeurig genoeg en werd er hier geen goud gevonden. Iets meer ten zuiden van deze plaats later wel.

The Bourke’s Luck Potholes – Panorama route

Waar de Blyde Rivier en Treur Rivier elkaar ontmoeten, valt het water over krullende kliffen in cilindrische gaten. Hierna komt het water in watervallen en waterglijbanen terecht. U kunt hier langs en over de kleinere gaten een wandeling maken en uw voeten in het water dompelen voordat het neerstort in de spleet eronder. De erosie heeft reusachtige skelet vormige wervels in oranje en bruin achtergelaten, The Bourke’s Luck Potholes. Wanneer u over de voetgangersbruggen loopt ziet u hoe de tijd, het water en het sediment invloed hebben gehad op de granieten rotsoppervlakken.

Er is een goed ontwikkelde picknickplaats en een reeks wandelpaden en bruggen waardoor u in staat bent om prachtig uitzicht te krijgen op deze geweldige geologische structuren. Een andere attractie bij The Bourke’s Luck Potholes is het bezoekerscentrum dat tal van interessante tentoonstellingen heeft. Een nieuw ontwikkelt, 180 meter lange rondwandeling, ook toegankelijk voor mindervaliden, begint bij het bezoekerscentrum en heeft als hoofdthema de korstmossen in het gebied.

The Bourke's Luck Potholes Zuid-Afrika
The Bourke's Luck Potholes Zuid-Afrika
The Bourke's Luck Potholes detail Zuid-Afrika
The Bourke's Luck Potholes detail Zuid-Afrika