The Bourke’s Luck Potholes

The Bourke’s Luck Potholes is een natuurlijk wonder die u niet mag missen, met bruggen die over de ‘potholes’ kruisen en een prachtig uitzicht op de kloof eronder bieden. De ontmoetingsplaats van twee rivieren en het begin van de Blyde River Canyon,  de Bourke’s Luck Potholes. Deze spectaculaire patronen en rotsformaties zijn na eeuwen van erosie ontstaan.

Bourke was de achternaam van een man die hoopte in dit gebied veel goud  te vinden. Helaas was hij niet nauwkeurig genoeg en werd er hier geen goud gevonden. Iets meer ten zuiden van deze plaats later wel.

The Bourke’s Luck Potholes – Panorama route

Waar de Blyde Rivier en Treur Rivier elkaar ontmoeten, valt het water over krullende kliffen in cilindrische gaten. Hierna komt het water in watervallen en waterglijbanen terecht. U kunt hier langs en over de kleinere gaten een wandeling maken en uw voeten in het water dompelen voordat het neerstort in de spleet eronder. De erosie heeft reusachtige skelet vormige wervels in oranje en bruin achtergelaten.Wanneer u over de voetgangersbruggen loopt kunt u zien hoe de tijd, het water en het sediment invloed hebben gehad op de granieten rotsoppervlakken.

Zuid-Afrika reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan