Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Marga en Henk, Veenendaal

Botswana

Ondanks het feit dat wij pas 6 weken voor vertrek naar Botswana aan Rob vroegen deze reis voor ons te organiseren was door hem alles vlekkeloos geregeld. De vluchten waren op tijd en er stond steeds iemand op het vliegveld klaar om ons naar het hotel of lodge te brengen. We wilden er een echte natuurvakantie van maken met als hoogtepunt het zien van wilde honden. In samenwerking met Mambulu! safaris zijn beide gelukt.
Marga en Henk Christiaans
Veenendaal

Chobe Elephant Camp

Chobe National Park
Dit kamp is een paar jaar geleden opgezet. Onervaren medewerkers die nogal nerveus waren. Management dat het te goed wilde doen en daardoor strak overkwam. Het uitzicht vanaf het eigen en hoofd terras gaf ons niet echt een Afrika gevoel. Er was al regen gevallen. Dus in het Chobe park was alles groen. Mooi! Veel prachtige vogels gezien. Een magnifieke overtocht van een heleboel zebra’s met veulens door de Chobe rivier meegemaakt. Super kunnen filmen.

Olifanten op oever Chobe rivier Chobe National Park

Lang en met plezier bij een grote familie apen met veel jonkies staan kijken. Kostelijk! De boottocht over de Chobe rivier is een aanrader. Eigenlijk een must. Schitterend gebied met veel olifanten, nijlpaarden, krokodillen maar ook puku’s, giraffen en nog veel meer.

Bavianen familie in Chobe National Park Botswana

Kanana Camp

Okavango Delta
Een prachtig kamp! Zowel qua ligging als huisvesting. Grote tenten met fijne bedden en een geweldige badkamer. Geen straf om hier te verblijven. Het personeel is vriendelijk en heel behulpzaam. Onze gids, Simon, was ervaren en bovenal vrolijk. De klik met hem was er onmiddellijk. Uiteraard veel water met natuurlijk veel vogels. Ik heb naar hartenlust kunnen fotograferen. Uniek is de Heronry. Dit is een gebied helemaal door water omgeven en, dat wisten we niet, exclusief voor gasten van dit kamp. Onze mond viel open door de pracht en hoeveelheid aan vogels.

Heronry Kanana Okavango Delta Botswana

Toen we hier met de boot lagen kwam plotseling uit het hoge riet een stoet olifanten al trompetterend aanzetten. Dwars door het brede water. Met hele kleintjes waarvan je alleen de slurfjes boven water zag. In totaal wel meer dan honderd olifanten. Nog nooit zoiets gezien. Machtig! Maar er is niet alleen water. Wij hebben heel dicht bij parende leeuwen gestaan. Een hele tijd een luipaard zonder rechter tand gevolgd. Geluk gehad de erg schuwe tsessebee te kunnen fotograferen. Het vrouwtje dan, want het mannetje verdween direct in het riet. Dan toch weer water. Namelijk een tocht met de mokoro. Zeker doen in dit prachtige gebied!

Kikker in Okavango Delta Botswana

Machaba Camp

Khwai Community Area
Een super kamp in allerlei opzichten. Zowel het kamp zelf als het personeel en de flora en fauna voldoen aan de hoogste verwachtingen. Elke, een Belgische en Shaun, een Zuid-Afrikaan, zijn de beheerders. Ze zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij. Shaun is gek van fotografie. Tijdens onze eerste gamedrive een kreet van Custard onze gids : “Wild dogs”! Erop af. De adrenaline stroomt door ons lijf. Daar zijn de wilde honden. Hiervoor zijn we naar Botswana gekomen. Wat een geweldige ervaring! We hebben later nog twee keer een andere roedel honden gezien.

African Wild Dogs in Khwai Community Area Botswana

Ook de ontmoeting met een troep hyena’s met zogende jongen bij een den was uniek. En tijdens onze laatste gamedrive als slagroom op de taart een prachtig luipaard op zo’n drie vier meter afstand.

Luipaard Khwai Community Area Botswana

Een prachtige reis georganiseerd door Rob van Mambulu! Safaris.

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...