Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Carolien en Roeland, Tielt Winge (België)

Livingstone (Zambia) en Botswana

In september zijn we terug gekeerd naar Afrika, het continent waar we ons hart verloren hebben. Ditmaal organiseerde Mambulu Safaris onze reis. Rob heeft een prachtige reis geregeld. Ik kan alleen maar zeggen dat Botswana meer dan de moeite waard is om te ontdekken. Als je nog zou twijfelen…Gewoon doen !!
Groeten,
Roeland en Carolien Wouters-Wynants

Eerst deden we Livingstone aan in Zambia. Het verblijf in “The Waterberry Lodge” aan de Zambezi rivier was prachtig (2 nachten). We hebben een aantal boottochten gemaakt, zowel ’s morgens als ’s avonds. Een knap moment was de picknicklunch ergens aan de oever van de Zambezi. In Livingstone ga je natuurlijk de Queen Victoria Falls bezoeken. Toen we er waren stonden de watervallen zo goed als droog. Misschien wat ontgoocheld maar wat een inmens zicht nu !!

Botswana safari op maat Roeland bij Vicotoria watervallen in Zambia | Mambulu! Safaris With A Difference

Daarna via de grenspost en Kasana airport naar ons eerste kamp in Botswana: Machaba Camp (3 nachten). Het vervoer via de lucht (Mack Air) is een geweldige belevenis. Prachtig tentenkamp, geweldig management en prachtig personeel! Alle tenten hebben de nodige privacy en zicht op het water. Onze eerste bushwalk gemaakt onder goede begeleiding van onze gids. Mooie gamedrives en een pracht van een Mokorotrip. Twee maal Mmatsebe luipaard gezien en haar welp. Leeuwen, olifanten, nijlpaarden… Drinkende giraffen (altijd iets speciaals om te zien), parende leeuwen, de hyenafamilie met welpjes… Het hoogtepunt was allicht de olifant die voor ons opdook toen we ’s avonds naar de tent wilde gaan… Is toch echt wel indrukwekkend op zo’n 10 meter van je vandaan… 

Botswana safari op maat aankomst bij Machaba in Khwai Community Area | Mambulu! Safaris With A Difference

Na Machaba maken we een vlucht naar Pom Pom Camp (3 nachten). De managers hier is een prachtkoppel ! Ze geven je vanaf het eerste moment onmiddellijk het thuisgevoel. Hier ook weer een interessante bushwalk gehad. Mooie gamedrive en een knappe mokorotocht op de o zo prachtige Delta…. Adembenemend mooi. Hier kan je ook boottochten maken, wat het totaalplaatje nog interessanter maakt. Hoogtepunten hier: De leeuwen die een Kudu gedood hadden, de leeuwenwelpjes van 3 maand oud en de prachtige mokorotocht tussen de waterlelies op de Delta. 

Botswana safari op maat olifant in de lagune van Pom Pom in Okavango Delta | Mambulu! Safaris With A Difference

Na Pom Pom Camp iets totaal anders: we vliegen naar Savute. Daar verblijven we in “Savuti under Canvas” van de Andbeyond groep (3 nachten). Dit is een totaal ander gebied in Botswana. Droogte is hier een belangrijke factor. Hier zijn op diverse plaatsen waterputten geboord zodat de dieren kunnen drinken. Perfect natuurlijk om een aantal mooie foto’s te kunnen nemen. Savuti is gekend voor zijn leeuwengroep “The Savuti pride”. Ze hebben zich ontwikkeld tot topjagers. Ze durven, als het echt niet anders kan, om olifanten aan te vallen. Om te overleven in de Savuti doe je alles…. Vrij grote groepen giraffen, olifanten, buffels, wildebeest…. Ook een Jackhals gezien, luipaard en eindelijk: een groep wilde honden. Deze hebben het zeer moeilijk: er zouden nog maar 2500 volwassen wilde honden zijn. Toch ook even langsgeweest bij de rotstekeningen. Best leuk om deze te zien. Hoogtepunt hier: Op een gegeven moment was de Savuti pride compleet… Van zo’n leeuwengroep wordt je toch even stil…

Botswana safari op maat leeuwen Savute pride in actie | Mambulu! Safaris With A Difference

Hierna een korte vlucht naar Selinda reserve. Dit is in handen van Great Plains Conservation. Zij zijn onder andere mee verantwoordelijk voor het beschermen de neushoorns. Deze groep doet aan 100% ecologisch verantwoord toerisme. We hebben gekozen voor Selinda Explorers Camp, een klein tentenkamp (4 tenten) waar we eveneens 3 nachten zullen verblijven. Hier staat service op de eerste plaats. Inmens veel olifanten in Selinda, nijlpaarden, giraffen, buffels, wildebeest, zebra’s… Ook een Roan antilopegroep gezien, de black mamba slang…. Ook hier weer een knappe bushwalk gehad, een ontzettend leuke kanotocht (gevolgd door echt wel een prachtige sundowner).

Botswana safari op maat Carolien tijdens kanotocht in Selinda gebied Okavango Delta | Mambulu! Safaris With A Difference

De leeuwen van de Selinda pride waren fantastisch maar het hoogtepunt hier was ongetwijfeld de aanval van 2 wilde honden op een Kudu, heel vroeg ’s morgens. Het was raar om te aanschouwen maar het is de natuurwet die hier telt. Ik kan alleen maar zeggen dat Botswana meer dan de moeite waard is om te ontdekken. Als je nog zou twijfelen…Gewoon doen !!

Groeten,
Roeland en Carolien Wouters-Wynants 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...