Als u een selfdrive gaat maken in Botswana hoort daar eventueel kamperen bij. Botswana biedt fantastische opties hiervoor. In de verschillende regio’s zijn mooie, afgelegen en avontuurlijke kampeerplekken om uit te kiezen. In deze blog vertellen wij over onze favoriete kampeerplekken in Botswana.

Savuti Campsite

Savuti Campsite heeft in totaal 14 plekken en er is lopend water en er is een net toiletblok. Het kamp heeft geen hekken eromheen en daardoor overnacht u echt in de wildernis. Wilde dieren kunnen over het kamp lopen, dus u moet goed op de omgeving blijven letten wanneer u hier bent. Vooral olifanten hebben er een handje van om u te bezoeken bij dit kamp. Het kamp heeft uitzicht over het Savuti Channel en is de perfecte uitvalsbasis om het park te ontdekken en op zoek te gaan naar wilde dieren.

Ihaha Campsite

Ten westen van Kasane ligt Ihaha Campsite. Het is een basic kamp met nette sanitaire faciliteiten. De locatie is geweldig, aan de Chobe River in het Chobe National Park. In het droogseizoen kunt u hier naar de nijlpaarden kijken in de rivier. Vanuit Ihaha kunt u uw eigen game drives maken in de ochtend en middag. Zorg dat u voldoende hout meeneemt om een kampvuur te maken, want ook dit is een kamp zonder hek eromheen.

Magotho Campsite

Magotho Campsite is een kamp dat 20 kilometer ten oosten ligt van Khwai Village. Hiermee ligt het kamp in Khwai Community Area. Dit kamp ligt aan de hoofdweg van Moremi, die Savuti Road heet. De schaduw op dit kamp komt van de Camel-thorn bomen. Het is een afgelegen kamp waar een 4×4 voertuig noodzakelijk is. In de nacht kunt u verschillende geluiden van de wilde dieren horen. Sommige dieren kunnen ook over het kamp komen lopen. Wat een ervaring!

Kubu Island

Kubu Island campsite ligt op een heuvel midden op de Makgadikgadi Salt Pans. Het is de enige plek in Botswana waar u kunt genieten van landschappen waar rotsformaties een groot deel van uitmaken. Vanaf het camp heeft u fantastisch uitzicht over de zoutvlaktes van de Makgadikgadi. Naast de mooie vergezichten is Kubu Island ook een plek met archeologische en culturele significantie. Hierdoor is deze plek echt een must wanneer u kampeert in Botswana.

Passarge Valley

Passarge Valley is een campsite in het Central Kalahari Game Reserve. Het is zeer afgelegen en basic dus zorg ervoor dat u goed voorbereid hier aankomt. Ook dit is een kamp niet omheind is en waar dus alle dieren vrij rond lopen. Lees hier over het avontuur dat wij daar beleefden, met leeuwen vlak bij ons kamp.

Baines baobab

Vlak bij een groep iconische Baobab bomen in Nxai Pan National Park vindt u Baines Baobab campsite. Vanaf het kamp kijkt u uit over Klaidia Camp Pan in het zuiden van Nxai Pan National Park. De pannen zijn merendeel van het jaar droog en goed te berijden. Alleen in het regenseizoen raden wij u aan om dit gebied te vermijden of ten minste met twee auto’s te rijden.

Botswana reissuggesties vraag offerte op maat aan