Home / Reissuggesties / Fotoreizen / Fotosafari Masai Mara | 8 dagen

Tijdens deze unieke fotosafari Masai Mara in Kenia bent u getuige van één van de grootste wildlife spektakels in Afrika; de river crossing van de Grote Migratie van gnoes en zebra’s. Gedurende de gehele fotosafari wordt u begeleid door 2 vooraanstaande professionele wildlife fotografen. U verblijft in een klein intiem safarikamp dicht bij een ‘river crossing’ over de Mara rivier, zodat u ruimschoots in de gelegenheid bent om dit schouwspel te observeren en vast te leggen.

Neem contact met ons op om u plaats te reserveren op deze fotosafari Masai Mara.

vraag gratis offerte op maat aan

Het doel van deze fotosafari is om u te helpen geweldige foto’s te maken en uw eigen fotografie te verbeteren, ongeacht uw fotografische niveau. De professionele fotografen en gidsen helpen u tijdens de fotosafari uw doelen te bereiken. Het safarikamp waar u verblijft tijdens de fotosafari ligt in het hart van de actie in het Masai Mara National Reserve en heeft een ‘river crossing’ recht voor de deur, dus misschien heeft u het geluk dat u een oversteek ziet terwijl u van de lunch geniet! De game drives tijdens de fotosafari maakt u in speciaal uitgeruste 4×4 safarivoertuigen. Uw reisgezelschap van maximaal 9 fotografen heeft 3 voertuigen ter beschikking, zodat iedere fotograaf voldoende ruimte heeft om te fotograferen.

Professionele wildlife fotografen

Uw gidsen zijn professionele wildlife fotografen die u persoonlijk begeleiden tijdens uw fotosafari. Beide fotografen hebben vele reizen in het Masai Mara National Reserve gemaakt en hebben zo hun eigen speciale plaatsen en geheime plekjes in kaart gebracht, die ze tijdens de game drives met u delen. Het Masai Mara National Reserve is een zeer groot eco-systeem en veel van het conventionele toeristenverkeer concentreert zich op een klein deel van de rivier. Er is zoveel te zien en te fotograferen en met de deskundige professionele natuurfotografen als uw gidsen heeft u altijd de beste beschikbare posities. U wordt meegenomen naar de verre uithoeken van het Masai Mara National Reserve, waar u niet alleen de grote migratie ervaart, maar ook de schoonheid, vrijheid en wildernis van één van de grootste eco-systemen van Afrika.

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten fotosafari Masai Mara

 • Het safarikamp bevindt zich in het Masai Mara National Reserve met uitzicht op een ‘river crossing’ over de Mara rivier
 • U bent binnen 10 minuten bij de belangrijkste ‘river crossing’. Veel andere safarikampen liggen op minstens 60 minuten
 • De professionele fotografen die het Masai Mara eco-systeem uitzonderlijk goed kennen begeleiden u persoonlijk
 • Uw chauffeurs/gidsen begeleiden al 10 jaar fotosafari’s en hebben uitstekende kennis van de wensen van fotografen en anticiperen uitstekend op hun wensen. Er zijn 3 safarivoertuigen beschikbaar waar maximaal 3 fotografen per voertuig hun plaats vinden.
 • Het safarikamp ligt in het Masai Mara National Reserve, dus u hoeft zich niet eerste te registreren bij de toegangspoort, altijd een tijdrovende bezigheid
Fotosafari Masai Mara - 8 dagen
Fotosafari Masai Mara - 8 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1, Nairobi, Kenia

Bij aankomst op Internationale vliegveld van Nairobi  in Kenia wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner die u naar uw accommodatie voor de eerste nacht brengt. U brengt de rest van de dag/avond door in het comfortabele Serena Hotel. Dit hotel is een van de eerste hotels van Nairobi en biedt alle gemakken van weleer met het gemak van de moderne tijd: de perfecte plek om ’s avonds te ontspannen. Uw gids neemt contact met u opnemen in het hotel hoe laat het diner samen met alle deelnemers aan de fotosafari is en de logistiek van de volgende ochtend te bespreken.

Serena Hotel

Het Serena Hotel staat bekend om zijn uitzonderlijke service en vijf-sterren gastvrijheid. Ondanks de centrale ligging biedt het een oase van rust te midden van de drukte van een van de meest bruisende hoofdsteden van Afrika.

Serena hotel Nairobi Kenia
Serena hotel Nairobi Kenia

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Nairobi gebracht voor de 1 uur durende binnenlandse vlucht naar de airstrip in het Masai Mara National Reserve. Na aankomst op de airstrip wordt u over de ‘weg’ naar het basiskamp voor uw fotosafari gebracht.

Gedurende de komende 5 dagen brengen uw begeleidende fotografen en gidsen u naar de mooiste plekken brengen in het Masai Mara National Reserve, onder andere naar de ‘river crossing’. Bij het eerst daglicht vertrekt uw ochtend game drive. U rijdt in comfortabele Toyota Land Cruisers met een pop-up dak en grote ramen om vanuit te fotograferen. Elke fotograaf heeft zijn eigen stoel in het voertuig, zodat iedereen voldoende ruimte heeft om te fotograferen en zijn/haar apparatuur kwijt te kunnen. Het voertuig is ontworpen om uw fotografische plezier te bevorderen.

Iedere dag vertrekt u in alle vroegte uit het safarikamp voor een full day game drive in het Masai Mara National Reserve. Onderweg nuttigt u een picknick lunch. De gidsen brengen u naar de beste river crossings over de Mara rivier. Met een beetje geluk bent u getuige van een ‘river crossing’ van gnoes en/of zebra’s, één van de meest spectaculaire natuurgebeurtenissen ter wereld. Naast het eigenlijke visuele spektakel, is het geluid van de oversteek iets dat u nooit zal vergeten.

Naast het volgen van de grote migratie wordt zoveel mogelijk naar roofdieren gezocht. Op de uitgestrekte vlaktes van het Masai Mara National Reserve voelt de cheetah zich prima thuis. Ook leeuwen en hyena’s worden regelmatig gespot. De Mara huisvest ook enkele van de grootste buffel stieren op het continent en een enorme dichtheid aan roofvogels.

Tijdens de game drives in het Masai Mara National Reserve bezoekt u ook zelden bezochte delen van het eco-systeem, tot aan de zuidelijke grens waar het Masai Mara National Reserve grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania. Hier treft u weinig mensen en u geniet van de rust en stilte van de grote vlaktes. Dit onderdeel van uw fotosafari is uniek. Door het combineren van deze gebieden krijgt u het allerbeste van wat het Masai Mara National Reserve te bieden heeft.

De avonden worden rond het kampvuur doorgebracht en u geniet van een heerlijk diner. Daarnaast worden in de avonduren dia shows vertoont die u helpen inzicht te krijgen in de vaardigheden en ervaring van de professionele fotografen en gidsen, die hun kennis graag aan u overdragen.

Entim Main Camp

Entim betekent ‘bos’ in de taal van de Maasai en ligt aan de rand van de rivierbossen. Het safarikamp is ontworpen om gasten het gevoel te geven dat zij deel uitmaken van het landschap. Vanuit schaduwrijke plekken van dit aantrekkelijk vormgegeven safarikamp ontspant u in luxe en geniet u van een onvergetelijk uitzicht over de Mara rivier en over uitgestrekte vlaktes, met op de verre achtergrond de golvende steile hellingen en vulkanisch gebeeldhouwde heuvels. Vanaf de privé veranda van elke safaritent is het zelfs mogelijk om duizenden gnoes de Mara rivier te zien oversteken. Het kleinschalige safarikamp is eco-vriendelijk met slechts tien smaakvol ingerichte safaritenten met en-suite sanitaire voorzieningen.

Na een laatste game drive in de ochtend keert u terug naar het safarikamp voor een stevige brunch. Rond 12.00 uur wordt u naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nairobi. Na aankomst in Nairobi wordt u naar het Jomo Kenyatta International Airport gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of naar uw hotel in Nairobi.

Hier eindigt onze dienstverlening.

De reissom van deze prachtige wildlife fotosafari Masai Mara bedraagt per persoon:

 • US$ 7.450 per persoon indien u de accommodatie deelt
 • US$ 9.250 per persoon indien u alleen gebruik maakt van de accommodatie

Reisdata

 • 19 – 26 september 2020
 • Maximaal 9 deelnemers

Neem contact met ons op voor de reissom van deze fotosafari Masai Mara..

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief

 • Afhalen en ophalen van JKIA Airport Nairobi en vervoer naar hotel
 • Alle accommodaties op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden
 • Alle maaltijden, dranken en alcoholische dranken (exclusief premium brands)
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Alle transfers over de weg
 • Alle entreegelden voor National Reserves
 • Persoonlijk begeleiding door professionele natuurfotografen
 • Alle game viewing activiteiten
 • Exclusief gebruik van drie voertuigen
 • Bagage vervoer naar en van Masia Mara National Reserve

Exclusief:

 • Fooien
 • Premium brand drankjes in de bar van de accommodatie
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

Belangrijke opmerkingen

 • Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner
 • De totale gewichtslimiet voor de binnenlandse vluchten is 15 kg per persoon. U bent aansprakelijk voor overgewicht
 • Voor elke tour is een minibus beschikbaar die uw bagage van het Serena hotel in Nairobi naar het safarikamp brengt en weer terugbrengt naar Nairobi naar afloop van de fotosafari
 • In het safarikamp zijn cameradragers beschikbaar. Als u uw eigen ‘bean bag’ wilt vullen dan zorgen wij voor de vulling
 • Het is erg belangrijk dat u uw inentingen op tijd laat checken en indien nodig laat zetten
 • Op alle game drives kunnen de deelnemers worden gevraagd om stoelen in de voertuigen te wisselen met uw medereiziger, waarbij u beurtelings op de meer populaire stoelen aan de voorkant en de minder populaire stoelen achterin zit. Deze vereiste is voor iedereen van toepassing. Als er een reden is waarom u uw beurt niet achter in een voertuig kunt nemen (bijvoorbeeld een slechte rug of reisziekte), dient u dit tijdens het boeken te melden en kunnen we kijken of wij u kunnen accommoderen op deze reis. Wij verwachten dat iemand die ons niet op de hoogte heeft gebracht van dergelijke beperkingen vóór de tour gewoon meedraait in het roulatie systeem.

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze fotosafari Masai Mara en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan