Home / Reissuggesties / Fotoreizen / Wildlife fotosafari Botswana | 9 dagen

Deze wildlife fotosafari in Botswana, onder begeleiding van 2 vooraanstaande professionele wildlife fotografen, brengt u naar de twee minderbekende wildernis gebieden van Botswana; Mashatu Game Reserve en het Linyanti eco-systeem. Mashatu Game Reserve is beroemd om zijn prachtige landschappen, uitzonderlijke roofdieren en de speciaal ontworpen fotografische hides. Het Linyanti eco-systeem, de thuisbasis van een van de grootste concentraties olifanten en roofdieren ter wereld. Het gebied tussen de uiterwaarden van de Linyanti rivier en het Savuti kanaal is een magneet voor luipaarden, Afrikaanse wilde honden en leeuwen.

Neem contact met ons op om uw plaats te reserveren op deze wildlife fotosafari in Botswana.

vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten wildlife fotosafari Botswana

  • Prachtige stoffige scènes met uitzonderlijk licht in Mashatu Game Reserve
  • Gespecialiseerde fotografische hides met grote concentraties van dieren aan het einde van het droge seizoen
  • Uniek landschap in Mashatu Game Reserve bezaaid met gigantische Mashatu-bomen, een thuis voor luipaarden
  • Gezonde luipaard- en cheetah populaties in Mashatu Game Reserve
  • De grootste concentratie olifanten in Afrika tijdens het droge seizoen
  • Het Savuti kanaal en de uiterwaarden van de Linyanti rivier vormen een goede basis voor veel wildlife
  • Uitstekende mogelijkheden om de Afrikaanse wilde honden en leeuwen
  • In het Linyanti eco-systeem worden vaak Roan als Sable antilopen waargenomen
Wildlife fotosafari grenzeloos Botswana - 9 dagen
Wildlife fotosafari grenzeloos Botswana - 9 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 -4, Mashatu Game Reserve

Op dag 1 ontmoet u uw medereizigers en Kyle en Ruth De Nobrega op de internationale luchthaven van Maun in Botswana. Van hieruit loopt u voor uw binnenlandse vlucht naar de vertrekhal voor binnenlandse vluchten vanwaar u naar het Mashatu Game Reserve in zuidoost Botswana wordt gevlogen. Hier verblijft u 4 nachten in de Mashatu Main Lodge. Mashatu Game Reserve is een volledig bewaard gebleven en ongerepte wildernis in het zuid-oosten van Botswana, bij de samenvloeiing van de Limpopo en Shashe rivieren. De ruime vlaktes variëren van savanne, rivieroevers, moerasgebieden en zandstenen ontsluitingen.

Mashatu Game Reserve

Mashatu, ‘Land of Giants’ ontleent zijn naam aan de lokaal-heilige Mashatu-boom en de reuzen die over het terrein zwerven. Als een van de grootste particuliere wildreservaten in zuidelijk Afrika, is Mashatu met 25.000 ha (75.000 ha) een geschikte omgeving voor ’s werelds grootste landzoogdier, de olifant. Mashatu biedt ook een toevluchtsoord voor ’s werelds hoogste zoogdier (giraffe), ’s werelds grootste antilope (de eland), ’s werelds grootste vogel (de struisvogel) en natuurlijk’ s werelds zwaarste vliegende vogel (de kori bustard). Voeg daarbij de koning van het dierenrijk (de leeuw) en de iconische baobab bomen en je hebt Africa’s Big Seven.

Mashatu Main Lodge

Voor de reiziger die gewend is aan luxe zal dit kamp aan alle verwachtingen voldoen. 14 luxe suites liggen in absolute privacy in de Afrikaanse Bush. Alle suites van de Mashatu Main Lodge zijn smaakvol ingericht en voorzien van airconditioning en indrukwekkende zwart-wit prints van de mooiste dieren van Afrika. De ruime en-suite badkamer met bad- en douchefaciliteiten en een aparte toilet voltooien de goed uitgeruste suites. Een groot zwembad is een brandpunt waar bezoekers afkoelen en ontspannen tussen de fotografie activiteiten.

Na uw laatste game drive en ontbijt bij Mashatu Game Reserve begint u aan uw volgende etappe in uw wildlife fotosafari in Botswana. U wordt teruggebracht naar de airstrip voor uw binnenlandse vlucht terug naar Maun International Airport. Bij aankomst op Maun Airport wordt u verwelkomd en bijgestaan door een vertegenwoordiger van onze lokale partner bij uw transfer naar het vliegtuig voor uw binnenlandse vlucht naar DumaTau. Eenmaal op de airstrip van DumaTau wordt u opgewacht door een gids die u naar het safari kamp brengt waar u de komende 4 nachten verblijft. Gelegen tussen het Savute channel en de uiterwaarden van de Linyanti rivier staat het DumaTau gebied bekend als een van de meest productieve natuurgebieden in Botswana.

Okavango Delta

De omringende regio is vanaf oktober volledig verstoken van oppervlaktewater en de dagelijkse aanloop van wilde dieren, olifanten in het bijzonder, van en naar de bossen en het water maakt de locatie van de accommodatie ideaal binnen het Linyanti eco-systeem. Het vroege ochtendlicht dat door de hoge bomen schijnt, creëert surrealistische fotografische scènes. De verbazingwekkende concentraties olifanten is overweldigend tegen het einde van het lange droge seizoen, waardoor DumaTau echt een van de beste plekken op aarde is om overvloedige olifantenkuddes te bekijken.

Linyanti eco-systeem

Dit 5-sterren tentenkamp kijkt uit over de prachtige Osprey lagune, die een snelweg wordt voor of zwemmende olifanten tijdens het droge seizoen of ze lopen heen en weer tussen de bossen en uiterwaarden. Het gebied is beroemd om de Afrikaanse wilde honden. Zij zoeken hun prooien in de schemering en in de vroege ochtend. Luipaarden komen ook vaak voor in deze bossen en de vegetatie die de open uiterwaarden omzoomd is het perfecte plek om op een Red Lechwe of een Impala te jagen. De geweldige locatie van het kamp aan de rand van de Linyanti en dicht bij het Savuti-kanaal is ook het perfecte gebied voor de leeuwen om hun territoria te vestigen. In het einde van het droge seizoen kunnen hier ook Roan en Sable antilope gezien worden.

DumaTau Camp

DumaTau Camp is een luxueus tentenkamp met tien kamers (acht twee-persoons en twee familie tenten) in het privé Linyanti Wildlife Reserve dat grenst aan de westelijke grens van Chobe National Park. Het ligt dicht bij de bron van het Savute Channel op Osprey Lagoon, één van de vele lagunes in het Linyanti eco-systeem, en tussen twee ‘gangen’ van olifanten, die allemaal zorgen voor een overvloed aan wilde dieren op game drives langs de Savute.

Het safari kamp staat op palen om optimaal te profiteren van de weidse uitzichten op de rivier. Elke en-suite tent is ruim, met een canvas dak, schuifdeuren en ramen die een breed uitzicht op de rivier bieden. Er is een luchtige, uitgestrekte eet- en zithoek en een zwembad, allemaal met uitzicht op de lagune en zijn bewoners.

Na een laatste game drive in de ochtend keert u terug naar het safari kamp waarna u naar de airstrip van DumaTau wordt gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Maun International Airport voor de aansluiting op uw internationale verbinding naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

U kunt deze reis aansluitend uitbreiden met een verblijf in Xigera.

Om de 3 grootste wildlife gebieden in Botswana samen te brengen, hebben we een driedaagse aanvulling aan deze wildlife fotosafari toegevoegd. Xigera ligt in het hart van de Okavango Delta. Dit kamp belichaamt de water- en wildlife-ervaring waar de Okavango Delta zo beroemd om is. Xigera is de beste plaats om de Pels Fishing Owl te zien en de ongrijpbare en zeer gewilde Sitatunga-antilope, die in de waterkanalen van de Papyrus-lijnen voorkomt. In de afgelopen jaren zijn de waarnemingen van roofvogels toegenomen. Ook luipaarden, Red Lechwe, olifanten en exceptioneel veel vogels zijn hier te vinden.

Xigera ligt op het met palmbomen gevulde Paradise Island, omringd door hoge rivierbossen. Vanaf hier kunt u dit serene landschap ervaren per boot of per voertuig. Echter, een ochtend op een Mokoro zwevend boven het kristalheldere water omzoomd met waterlelies, Painted Reed Frogs en de opvallende kleuren van een Malachiet Kingfisher is misschien wel de beste manier om een idee te krijgen van dit waterparadijs.

Olifant bij Xigera in Okavango Delta Botswana
Olifant bij Xigera in Okavango Delta Botswana

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze wildlife fotosafari Botswana en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan