Home / Reissuggesties / Fotoreizen / Wildlife fotosafari Zambia – special | 8 dagen

Deze wildlife fotosafari Zambia vindt plaats in het afwisselende South Luangwa National Park in Zambia, volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika met de grootste concentratie wildlife en vogels wereldwijd. Tijdens de wildlife fotosafari wordt u begeleid door Peter Geraerdts, professioneel wildlife fotograaf en safarigids die woont en werkt in South Luangwa National Park en u verblijft in accommodaties op de oever van de Luangwa rivier.

Neem contact met ons op om uw plaats te reserveren op deze wildlife fotosafari Zambia.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting

Gedurende de gehele privé wildlife fotosafari trekt u met Peter Geraerdts het wildrijke South Luangwa National Park in. Vanuit zijn speciaal aangepaste safarivoertuig verkent u samen het gevariëerde nationale park. Het park wordt gekenmerkt door afwisselende landschappen en seizoenen en de continue aantrekkingskracht op wildlife dieren en vogels van de Luangwa rivier.

Tijdens de wildlife fotosafari maakt u uitgebreid kennis met de schoonheid van South Luangwa National Park. Van Peter Geraerdts krijgt u persoonlijk hands-on tips over bijvoorbeeld de instellingen van uw fotocamera, het juiste licht en de juiste compositie. Door deze persoonlijk interactie met Peter ontwikkelt u uw fotografische vaardigheden verder en maakt u de mooiste foto’s.

South Luangwa National Park

In South Luangwa National Park leven grote concentraties wilde dieren rond en in de Luangwa rivier en het grillige verloop van de rivierbedding zorgen voor een mooi schouwspel. De Luangwa rivier staat bekent om de enorme populaties nijlpaarden en krokodillen. In het park zijn 60 soorten wilde dieren en meer als 400 soorten vogels geregistreerd, onder andere: buffels, olifanten, Thornicroft’s giraffen, zebra’s, wildebeesten, 14 soorten antilopen, bavianen, leeuwen, luipaarden, hyena’s, visarenden, grond hornbills en veel soorten ooievaars.

De wildlife fotosafari is geschikt voor fotografen op ieder niveau, van beginner tot (semi) professional. Neem uw partner en/of een vriend mee op de fotosafari en geniet u samen van de ongereptheid van het fragiele eco-systeem van South Luangwa National Park.

Als u speciale aandachtsgebieden en/of interesses heeft dan wordt hieraan tijdens de wildlife fotosafari speciale aandacht gegeven. Peter past de wildlife fotosafari namelijk helemaal aan aan uw wensen en interesses. Ook op basis van uw fotografische resultaten tijdens de fotosafari of speciale wildlife sightings wordt de safari aangepast.

Kortom, u beleeft een onvergetelijke wildlife fotografie ervaring in één van de meest wildrijke gebieden van Afrika en ervaart de Afrikaanse Bush in z’n volle glorie.

Safari programma

Dag 1 – 4, South Luangwa Nsefu sector

In de loop van de middag arriveert u bij Zikomo Safari Camp in de Nsefu sector van South Luangwa National Park. Hier wordt u opgewacht door Peter Geraerdts. Gezien het verwachte tijdstip van aankomst maakt u vanmiddag / vanavond geen game drive.

Een dag wildlife fotosafari begint doorgaans vroeg. Ga ervan uit dat u vóór zonsopkomst klaar staat (ca. 05.00 uur). Dat houdt in: aangekleed, koffie gedronken, fotoapparatuur en u zelf in het speciaal ingerichte safarivoertuig. Koffie/thee en een lichte snack worden meegenomen voor de ‘afkoelperiode’ na de eerste foto experience van de dag. Aan het einde van de game drive keert u terug bij Zikomo Safari Camp.

Na de brunch bij Zikomo Safari Camp kunt u relaxen bij het zwembad en/of even bijslapen om de batterijen op te laden, van zowel u zelf als van de fotoapparatuur. Er is ook volop gelegenheid om een blik te werpen op uw foto- en videoresultaten van die ochtend. Voor meer informatie kunt u een naslagwerk raadplegen over het dierenleven in ‘the Luangwa Valley’ dat die ochtend uw pad kruiste. Voordat u een tweede middag/avond game drive maakt wordt de ochtend geëvalueerd en worden doelen gesteld voor de volgende Bush trip. Persoonlijke interesses en wensen hebben daarbij de volle aandacht.

Na de avond game drive worden tijdens het 3-gangen diner de bijzondere momenten van de dag uitgebreid besproken en de doelen voor de komende dag bepaald.

Dagindeling fotosafari

De dagen van de wildlife fotosafari, zowel bij Zikomo Safari Camp als bij Track & Trail River Camp zien er in grote lijnen als volgt uit.

 • 05.00 Wake-up call
 • 05.45-06.00 Koffie, thee en een lichte snack
 • 06.00-10.00 Game drive of ochtend game walk
 • 11.30 Brunch
 • 12.00-15.00 Ontspannen en bespreken fotoresultaten en bepalen van nieuwe doelen
 • 15.00 Koffie en thee
 • 15.45-19.30 Game drive of middag game walk
 • 20.30 Diner

Zikomo Safari Camp in Nsefu sector van South Luangwa National Park is een kleinschalig relatief nieuw Bush Camp met eenvoudige accommodatie, goede service en uitstekend eten. Eén van de belangrijkste kenmerken van Zikomo Safari Camp is de ligging aan de Luangwa rivier in het Nsefu gebied van South Luangwa National Park. De reden om de Nsefu sector op te nemen in de fotosafari is om (nog) meer diversiteit te krijgen in de wildlife fotosafari. Een ander gebied en een andere ervaring in een nog zeer ongerept stukje Zambia, want veel toeristen komen er niet.

Nsefu sector South Luangwa

De hoogtepunten van de wildlife fotosafari in Nsefu sector zijn:

 • Honderden nestende ooievaars in mei/juni
 • Wilde honden zijn erg actief in dit gebied
 • Elanden en Coockson’s wildebeast, dieren die je niet in andere delen van South Luangwa National Park vindt
 • Zoutpannen met hotsprings met crowned cranes en in het droog seizoen veel roofdieren, zoals leeuwen en wilde honden

In overleg met Peter Geraerdts bepaalt u het tempo en de indeling van de dagen van de wildlife fotosafari.

Na de ochtend game drive en het ontbijt is het tijd voor de tweede etappe in uw wildlife fotosafari Zambia. Samen met Peter Geraerdts verkast naar Track & Trail River Camp aan de Luangwa rivier in de Mfuwe sector van South Luangwa National Park. Onderweg is ruim de gelegenheid om te fotograferen. U maakt als het ware een game drive en-route. Als het waterniveau in de Luangwa rivier het toelaat kunt u wellicht zelfs door de rivier en door het nationale park naar Track & Trail River Camp rijden. Zo niet, dan rijdt u door de game management area van South Luangwa door verschillende kleine dorpjes. Een leuke route.

Track & Trail River Camp is een kleinschalige safari lodge, gelegen aan de oever van de Luangwa Rivier, tegenover het South Luangwa National Park. De lodge ligt op slechts op 5 minuten rijden van de ingang van het nationale park.

Mfuwe sector South Luangwa

De Mfuwe sector van South Luangwa National Park wordt iets meer bezocht als de Nsefu sector. In dit gebied liggen namelijk meerdere lodges. Gelukkig wordt ook de Mfuwe sector niet overspoeld door toeristen en zeker niet in november. In overleg met Peter bepaalt u het tempo en de indeling van de dagen van de privé wildlife fotosafari.

Op dag 8 wordt u na een eventuele ochtend game drive en het ontbijt naar het vliegveld van Mfuwe gebracht voor de aansluiting op uw (internationale) vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Nijlpaarden in de Luangwa rivier in Zambia
Nijlpaarden in de Luangwa rivier in Zambia
Hyena in problemen wildlife fotosafari in Zambia
Hyena in problemen wildlife fotosafari in Zambia

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan