Maatwerk safari Malawi en Zambia

U reist tijdens deze maatwerk safari Malawi en Zambia van 15 dagen (privé of in een kleine internationale groep) door het ‘warme hart van Afrika‘, zoals Malawi wordt genoemd. Tijdens deze reis maakt u kennis met de warme vriendelijke bevolking. U bezoekt onder andere het Dzalanyama Forest Reserve met zijn vele vogelsoorten, de Thyolo Thee plantages en Lake Malawi. In Zambia verblijft u een aantal dagen bij South Luangwa National Park. Optioneel kunt u in een lokaal dorpje overnachten. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze 15-daagse safari naar Malawi en Zambia.

Deze safari is ook te boeken als groepssafari met vaste vertrektijden. U reist dan in een klein internationaal gezelschap.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

Vandaag arriveert u in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Mafumu Lodge ligt dichtbij het centrum van de stad, waardoor u de kans heeft naar het stadshart toe te wandelen. De wandeling is ongeveer 15 minuten. In het centrum treft u een winkelcentrum, een aantal restaurantjes en een leuke markt waar lokaal houtsnijwerk wordt verkocht.

Als u deze safari boekt in een kleine internationale groep, dan ontmoet u vandaag uw mede reisgenoten.

Dag 2 - 5, South Luangwa, Thornicroft Lodge

Na het ontbijt op dag 2 vertrekt u naar Zambia. Na de douaneformaliteiten bij Chipata reist u door naar South Luangwa National Park.

Volgens kenners is South Luangwa National Park in Zambia een van de mooiste natuurgebieden van Afrika. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Het park kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels, die zich in de droge tijd meer en meer concentreren rond de Luangwa rivier. De hoeveelheid nijlpaarden en krokodillen is indrukwekkend. Deze dagen maakt u diverse game drives door het park.

Dag 6 - 7, Dzalanyama Forest, Dzalanyama Forest Lodge

Na het ontbijt op dag 6 verlaat u South Luangwa National Park. U rijdt via de grenspost bij Chipata en via Lilongwe naar het Dzalanyama Forest Reserve in Malawi.

U reist door de landerijen en door dorpjes naar het Dzalanyama Forest Reserve waar u verblijft in een kleine authentieke lodge. De komende dagen kunt u deelnemen aan een van de projecten die in het nabijgelegen dorpje worden uitgevoerd. Daarnaast geniet u van de rust van het bos om u heen.

Dag 8, Dedza pottery, Dedza Pottery Lodge

Op dag 8 verlaat u het Dzalanyama Forest Reserve en rijdt naar Dedza. deze stad ligt op 1.600 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Malawi. U bezoekt de Dedza Pottery, waar het beroemdste aardewerk van Malawi wordt gemaakt. De productie geschiedt op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Het aardewerk is versierd met felgekleurde ontwerpen of lokale scènes.

In de loop van de middag bezoekt u de Chongoni Rock Art Bushmen’s Paintings nabij Dedza. Deze Unesco wereld erfgoed site bestaat uit ruim 125 rotstekeningen die ongeveer 2.000 jaar oud zijn. De moeite van een bezoek meer dan waard.

Dag 9 - 10, Thyolo Thee plantages, Game Haven Lodge

Op dag 9 rijdt u verder door naar het zuiden van Malawi. Via Blantyre bereikt u de schilderachtige Thyolo theeplantages en mooie landschappen. Een groot gedeelte van de reis rijdt u letterlijk over de grens van Malawi en Mozambique. U verblijft in een mooie lodge gelegen in een game park. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad en genieten van het lokale wildlife.

Op dag 10 verkent u te voet het Satemwa Tea Estate, gevolgd door een proeverij van koffie en thee. De lunch geniet u in het koloniale Huntingdon House. Na de lunch volgt een lichte wandeling naar Thyolo Mountain en relaxen bij de lodge. Eventueel kunt u een mountain bike tocht maken

Dag 11 - 12, Cape Maclear, Chembe Eagels Nest

U rijdt op dag 11 een mooie route langs het Zomba Plateau naar Cape Maclear aan Lake Malawi. De komende 2 nachten verblijft u in een eenvoudige accommodatie aan Lake Malawi en kunt u heerlijk relaxen.

Dag 13, Lake Malawi, Domwe Island

Vandaag vaart u met  een kajak de korte afstand naar Domwe Island waar u 1 nacht verblijft. U kunt ook met een boot worden overgevaren als u liever niet in een kajak stapt. De accommodatie op Domwe Island is heel eenvoudig. De rest van de dag besteedt u aan snorkelen, kajakken en relaxen.

Dag 14 - 15, Kuti Wildlife Reserve, Kuti Chalets

Vandaag vertrekt u na het ontbijt vanaf Domwe Island, al dan niet per kajak. Bij Cape Maclear stapt u weer in bij uw gids/chauffeur en rijdt u naar de Mua Mission Post voor een bezoek aan deze historische plaats. Daarna rijdt u door naar Kuti Wildlife Reserve, waar u in de loop van de middag arriveert. ’s Middags maakt u een game drive, een wandel safari of een fietstocht door het wildlife reserve.

Op dag 15 rijdt u terug naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze unieke maatwerk safari Malawi en Zambia of vraag naar de speciale prijzen en de vertrekdata van de groepssafari.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen zoals beschreven
 • Entreegelden voor de parken
 • 4×4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • Niet-gemotoriseerde activiteiten bij Lake Malawi

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Gemotoriseerde activiteiten en duiken met perslucht bij Lake Malawi
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.