Selfdrive van Windhoek naar de Victoria watervallen

Tijdens deze selfdrive van Windhoek naar de Victoria watervallen reist u zelfstandig met een stoere 4WD huurauto van Windhoek, door Namibië en Botswana naar de Victoria watervallen in Zimbabwe. In Namibië bewondert u de Sossusvlei, Damaraland en Etosha Nationaal Park. Via een mooie route door de Caprivi strip en door verschillende wild parken bereikt u Botswana. Hier bezoekt u het Chobe Nationaal Park, wat bekend staat om de vele olifanten die er te zien zijn. De laatste stop van deze reis ligt in Zimbabwe, bij de Victoria watervallen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze mooie Selfdrive van Windhoek naar de Victoria watervallen.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1 - 2, Windhoek

Vandaag landt u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië waar u wordt opgewacht door onze lokale partner. Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Wellicht rijdt u nog even naar een supermarkt voor wat inkopen. De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan het centrum van de stad om te winkelen of te lunchen in een van de vele restaurants.

Dag 3 - 4, Sossusvlei

Vandaag rijdt u naar Sesriem bij Sossusvlei waar u de metershoge zandduinen kunt bezoeken, een van de hoogtepunten van de reis. De opgaande en ondergaande zon geeft de duinen iets magisch. U brengt ook een bezoek aan de Sossusvlei en Deadvlei. Op de witte kleivlakte staan acacia bomen die lijken te zijn versteend, dit is echter niet het geval, ze zijn zwartgeblakerd door de zon. Doordat het gebied erg droog is, vergaan de bomen niet.

Dag 5 - 6, Swakopmund

Na het ontbijt rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn. Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden. De dag erna verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal, niet inbegrepen, activiteiten ondernemen (onder andere Living Desert Tour, catamaran cruise, harbour tour, sandboarding en quad biking).

Dag 7 - 9, Twyfelfontein

Na het ontbijt rijdt u eerst naar de grote zeeleeuwen kolonie bij Cape Cross, iets ten noorden van Swakopmund. Daarna trekt u weer landinwaarts richting Khorixas. Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen. De volgende dag kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twijfelfontein. Relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Dag 9 - 11, Etosha Nationaal Park

Vandaag rijdt u naar Etosha National Park, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Deze dagen rijdt u zelfstandig door het park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Dag 12, Okavango rivier

Op dag 12 verlaat u Etosha National Park en rijdt u verder door naar het noorden, de springplank tot de Caprivi. Optioneel kunt u hier een boottocht maken op de Okavango rivier of een bezoek brengen aan een traditioneel dorpje van de Mbunza stam.

Dag 13 - 14, Mahango Game Reserve

U volgt de kronkelende Kavango rivier in oostelijke richting naar het Mahango Game Reserve. Hier leven o.a. grote kuddes olifanten, rode lechwes, buffels, nijlpaarden en krokodillen. Tijdens een optionele boottocht kunt u vele kleurrijke vogelsoorten zien.

Dag 15 - 16, Mudumu National Park

Vandaag vervolgt u uw weg door de Caprivi strip naar uw onderkomen voor de komende nacht. Het kamp is een prima uitvalsbasis voor verkenningen van Mudumu National Park en de omgeving. Vanuit het kamp worden onder andere game drives, boot safari’s, Mokoro tochten. U game drives door Mudumu National Park. U kunt zelf door het park rijden of er voor kiezen om met gidsen van het kamp op pad te gaan. Door de ligging van Mudumu National Park aan de Kwando rivier heeft het park toegang tot permanent water, hetgeen een grote aantrekkingskracht heeft op de wilde dieren uit de omgeving. Zo worden onder andere sitatunga en red lechwe, otters, nijlpaarden en krokodillen, olifanten, buffels, kudu’s, roan en sable antilopen, impala’s oribi’s en zebra’s gespot. Mudumu National Park is een prima park voor roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, Afrikaanse wilde honden en hyena’s. Bovendien is het een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer als 430 geregistreerde vogelsoorten.

Dag 17 - 18, Chobe National Park

Vandaag kunt u zelf game drives maken bij de Chobe Riverfront of gebruik maken van de, optionele, activiteiten van de lodge. De Chobe River Front is een uniek wildlife gebied door de aanwezigheid van permanent water in de Chobe rivier. Ondanks het feit dat dit gebied meer bezocht word door toeristen als de Okavango Delta blijft de aanblik van grote kuddes dieren (onder andere olifanten en buffels) op zoek naar water spectaculair. Deze grote kuddes dieren trekken op hun beurt weer grote hoeveelheden roofdieren, zoals bijvoorbeeld leeuwen en hyena’s.

Dag 19 - 21, Victoria watervallen

Vandaag verlaat u Chobe Nationaal Park en gaat u de grens over naar Zimbabwe waar u de komende nachten zult verblijven en een bezoek aan de Victoria watervallen kunt brengen. De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 natuurlijke wereld wonderen; een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden en veroorzaakt een donderend geraas en creëert een prachtige nevel van water die mijlen ver gezien kan worden. Vandaar de lokale naam “Mosi oa Tunya” wat “de rook die dondert” betekent. De toegang tot de Victoria Falls ligt op loopafstand van het centrum van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia).

Na het ontbijt op dag 21 rijdt u naar het vliegveld waar u de huurauto inlevert. Na de overdracht checkt u in voor de internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor de reissom van deze Selfdrive van Windhoek naar de Victoria watervallen.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen op basis van “seat in”
 • Entreegelden voor de parken
 • Binnenlandse vluchten
 • 2 activiteiten per dag

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.