Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Unieke wildlife safari Tanzania – Serengeti & Mahale | 10 dagen

Tijdens deze 10-daagse unieke wildlife safari in Tanzania vliegt naar het noordelijke gedeelte van het Serengeti National Park en Mahale National Park.

In het noorden van het Serengeti National Park verblijft u in één van de wildrijkste gebieden van het park, de Lamai Wedge. Hier maakt u full day game drives. U geniet van de prachtige uitzichten en de grote hoeveelheid wilde dieren. Na 4 nachten in de Lamai Wedge vliegt u door naar Mahale National Park aan Lake Tanganyika. Dit nationale park is de enige plaats in Tanzania waar chimpansees leven. Samen met rangers gaat u op zoek naar de chimpansees. Tussen alle activiteiten door relaxt u op het strand van de lodge die aan Lake Tanganyika ligt. Na 4 nachten tussen de chimpansees vliegt u terug naar Arusha voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Neem contact met ons op voor een safariontwerp voor deze unieke wildlife safari in Tanzania.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten unieke wildlife safari Tanzania – Serengeti & Mahale

  • Serengeti National Pak
  • Grote migratie van gnoes en zebra’s
  • Full day game drives over uitgestrekte vlaktes Serengeti
  • Mahale National Park
  • Chimpansee trekking in Mahale National Park
  • Relaxen aan Lake Tanganyika
  • Binnenlandse chartervluchten

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Arusha, Arusha Coffee Lodge

Vandaag arriveert u op Kilimanjaro International Airport bij Arusha. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar de Arusha Coffee Lodge brengt.

Hier kunt u in alle comfort bijkomen van de vliegreis en acclimatiseren voor de rest van de reis. Prikkel uw zintuigen door de koffie te proeven die in de Arusha Coffee Lodge wordt gemaakt of door te dineren in het restaurant van de lodge.

Als de tijd het toelaat kunt u ook het Shanga project bezoeken, dat zich op het terrein van de lodge bevindt. Hier krijgen kansarme, veelal licht gehandicapten, mensen een kans om zich te ontwikkelen door bijzondere voorwerpen te maken. Bezoek de verschillende werkplaatsen en de leuke boutique.

Na het ontbijt op dag 2 wordt u door een chauffeur opgehaald uit uw accommodatie en naar het vliegveld van Arusha gebracht. Hier checkt u in voor de vlucht met een klein vliegtuigje naar het noordelijke gedeelte van het Serengeti National Park. Uw lodge ligt in de Lamai Wedge een gebied dat wordt gekenmerkt door prachtige vergezichten, majestueuze rotspartijen en grote hoeveelheden wilde dieren en roofdieren.

U verblijft in de intieme Lamai Serengeti lodge. Samen met de gidsen van de lodge maakt u dagelijks game drives door één van de mooiste landschappen van Afrika. In dit gebied worden imposante rotspartijen afgewisseld door uitgestrekte savannes. Een ideale verblijfplaats voor grote kuddes wilde dieren, zoals zebra’s en gnoes. Deze omstandigheden hebben een grote aantrekkingskracht op roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetahs. Die worden dan ook regelmatig gespot.

Na het ontbijt op dag 3 brengt een gids u in de vorm van een game drive en-route naar uw volgende accommodatie in het noorden van het Serengeti National Park, het Mkombe House.

Dit privé huis heeft 2 en-suite tweepersoonskamers met 1 of 2 aparte bedden. In het huis kunnen 4 volwassenen en 6 kinderen comfortabel verblijven. Elke dag worden maaltijden gepland met de eigen chef-kok. Het huis beschikt over een eigen eetkamer en lounge, een plunge pool en een groot zwembad. Vanuit het huis heeft u prachtig uitzicht over het noordelijke Serengeti National Park.

Samen met de gidsen van de lodge maakt u dagelijks game drives door één van de mooiste landschappen van Afrika. In dit gebied worden imposante rotspartijen afgewisseld door uitgestrekte savannes. Een ideale verblijfplaats voor grote kuddes wilde dieren, zoals zebra’s en gnoes. Deze omstandigheden hebben een grote aantrekkingskracht op roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetahs. Die worden dan ook regelmatig gespot.

Mkombe House Serengeti National Park Tanzania
Mkombe House Serengeti National Park Tanzania

Op dag 6 vliegt u met een klein vliegtuigje naar Mahale National Park, de thuisbasis van grote groepen chimpansees. Na aankomst op de airstrip van Mahale National Park vaart een schipper u over Lake Tanganyika naar uw accommodatie. Hier begint uw volgende etappe in uw wildlife safari Tanzania.

Tijdens uw verblijf in de Greystoke Mahale lodge, gelegen aan Lake Tanganyika. Tijdens u verblijf maakt u iedere dag een chimpansee tracking, samen met de professionele gidsen van de lodge.

Alle activiteiten wisselt u af met relaxen op het strand van Lake Tanganyika, of u gaat zwemmen in het meer of een kajak tocht maken. Veel gasten beproeven hun geluk door een hengel uit te werpen. De lodge ligt op een prachtige plek aan het meer en staat garant voor een relaxte omgeving.

Na een rustig ontbijt aan de over van Lake Tanganyika vaart u naar de airstrip van Mahale National Park. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Arusha.

Na aankomst op het vliegveld van Arusha brengt een chauffeur u naar de Arusha Coffee Lodge. Daar kunt u de rest van de middag en morgen relaxen en bijkomen van uw ervaringen van de afgelopen dagen. In het restaurant geniet u van de heerlijk diner.

In de loop van dag 10 brengt een chauffeur u naar het vliegveld van Kilimanjaro voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of u aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan