Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Onontdekt Zambia – Liuwa Plain National Park | 13 dagen

Deze reis ‘Onontdekt Zambia – Liuwa Plains National Park’ brengt u naar één van de meest ongerepte natuurparken van Zambia. De reis begint bij de Victoria Watervallen. Na een kort verblijf laat u al snel de bewoonde wereld achter u. De dagen daarna verblijft u in een luxe Bush Camp op een privé eiland in de Zambezi rivier. Dit is nog steeds vlak bij de Victoria Watervallen maar midden in de rivier die de watervallen voedt. Vervolgens reist u door naar de Liuwa Plain. U verblijft hier in een permanent tented camp en maakt game drives over de uitgestrekte vlaktes van dit ongerepte natuurpark. Uw safari eindigt op Likoma Island in Lake Malawi.

vraag gratis offerte op maat aan
Diner op Sindabezi Island Livingstone Zambia
Diner op Sindabezi Island Livingstone Zambia
Hyena's op Liuwa Plains Zambia
Hyena's op Liuwa Plains Zambia
Victoria watervallen uit de lucht
Victoria watervallen uit de lucht

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Onontdekt Zambia – Liuwa Plains National Park

  • Victoria Watervallen
  • Privé eiland in de Zambezi Rivier
  • Game drives op onmetelijke Liuwa Plain
  • Onontdekt Zambia
  • Likoma Island
  • Lake Malawi

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1, Victoria watervallen, Tongabezi

Uw reis begint op de international luchthaven van Livingstone in Zambia. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar de Tongabezi Lodge brengt. Livingstone ligt vlak bij de Victoria Watervallen. Vanaf hier kunt u de Victoria Watervallen bekijken van de Zambiaanse kant en van de Zimbabwaanse kant. Er is een brug tussen Zambia en Zimbabwe waardoor u makkelijk de gehele watervallen goed kunt bewonderen.

Afhankelijk van het tijdstip van uw aankomst wordt u een lunch of afternoon tea aangeboden en heeft u eventueel nog de gelegenheid om vanmiddag de Victoria Watervallen te bezoeken alvorens u terug keert naar de lodge voor het diner. De lodge bestaat uit verschillende huizen en cottages gelegen op de oever van de Zambezi rivier. ’s Avonds maakt u een sunset cruise over de Zambezi rivier een Sunset Cruise.

Victoria watervallen Zimbabwe
Victoria watervallen Zimbabwe
Upload Image...
Dag 2 - 3, Zambezi rivier, Sindabezi Island Zambezi Rivier

Vandaag wordt u naar Sindabezi Island gebracht, een uniek en goed bewaard geheim. Een idyllisch, exclusief camp op een privé eiland middenin de Zambezi rivier. Hiermee laat u dus de bewoonde wereld achter u. Geniet op het eiland van de rust en de natuur!

Sindabezi Island is momenteel een van de top 10 eco-lodges in Afrika. Sindabezi biedt u een breed scala aan activiteiten tijdens uw verblijf. Drijf over de Zambezi rivier tijdens een sunset cruise of geniet van een romantisch diner op de rivier op een drijvende Sampan. Er zijn ook enkele leuke activiteiten voor adrenaline junkies, zoals raften, helikoptervluchten of bungee jumpen bij de de beroemde Victoria watervallen.

Sunset Zambezi River Livingstone Zambia
Sunset Zambezi River Livingstone Zambia
Dag 4 - 9, Liuwa Plain, King Lewanika

De volgende locatie van deze reis is het Liuwa Plain National Park. U gaat hier heen middels een klein vliegtuigje. U ziet Zambia onder u door gaan tijdens de vlucht. In het park verblijft u in de accommodatie King Lewenika. Sinds april 2017 zijn de deuren van het exclusieve King Lewanika safarikamp op de Liuwa Plain geopend. De locatie van het permanent tented camp is aan de Munde rivier in het midden van de Liuwa Plain waar u prachtige vergezichten heeft en geniet van het vele wildlife. 

Het gebied waarin de Liuwa Plain liggen heeft een lange en rijke geschiedenis en is het thuisland van de Lozi stam. In 1880 werd het gebied door de koning tot een wildreservaat uitgeroepen; beschermd door de Lozi mensen en gebruikt als een koninklijk jachtterrein.

Sinds 2003 wordt het park beheerd door African Parks in samenwerking met de Zambiaanse regering. De Liuwa Plain worden vaak omschreven als een droom voor fotografen. De tweede grootste migratie van gnoes ter wereld voltrekt zich hier. Verder leven op de Liuwa Plain verschillende soorten zeldzame en bedreigde vogels en onder andere leeuwen, cheetahs, hyena’s en Afrikaanse wilde honden.

2de grootste migratie van gnoes op Liuwa Plains Zambia
Dag 10 - 13, Likoma Island Lake Malawi, Kaya Mawa

Na een heerlijke laatste nacht in de bush neemt u na het ontbijt afscheid van de staff van King Lewenika. Middels een klein vliegtuigje reist u naar Likoma Island middenin de kristalheldere wateren van Lake Malawi. Kaya Mawa is omgeven door mangobomen, bougainville en oude baobabs. Elke kamer heeft een eigen terras, een prachtige uitzicht en directe toegang tot het meer.

Lake Malawi is rijk aan waterdieren – de heldere wateren rond Likoma Island zijn uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen. Het eiland zelf heeft tal van verrassingen die te voet of met de fiets kunt verkennen. Een bezoek aan de St. Peter’s kathedraal is zeker de moeite waard. Dit opmerkelijke gebouw, gebouwd door missionarissen aan het begin van de 20ste eeuw is meer dan 100 meter lang. Maar natuurlijk kunt u hier ook in alle rust relaxen en genieten.

Op dag 13 vliegt u terug naar vliegveld van Lilongwe. Hier heeft u aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Likoma Island Kaya Mawa Lake Malawi
Likoma Island Kaya Mawa Lake Malawi

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze reissuggestie en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan